27歲移英女子了結生命

1001 回覆
708 Like 84 Dislike
好sad
Share flat我讀書嗰時住嗰啲,邊個會洗廁所吖?個個都當公廁架啦,所以衛生實差,除非你肯做蝕底嗰個大洗個廁所

但係house嘅話舊式嘅廁所通常唔似香港啲大廈咁整個去水位喺牆邊,亦都唔會有門口吸咀擋啲水,所以又唔可以用水洗個廁所,要整盤水抹呀、拖吓人哋啲尿同屎漬,唔係自己屋企人你會唔會咁做?

結果就冇人肯洗,越積越污糟
Florida咪似香港囉
不過夏天濕熱到
氣候嚟講都係南加州最舒服
我覺得應該有返咁上下錢先好移
起碼要係個邊 唔洗返工都夠食1-2年先好過去
呢單野半年就咁 仲要有返工
明顯係過去個時可能得十零甘萬hkd
連登之前都有post
呢d start at hell mode 黎
辛苦過香港n倍

朋友2公婆 香港打政府工2人差唔多9萬幾
Max. 上到120/130k 都得
都選擇移民

但最重要係 佢地2家人係香港都有返咁上下錢
相信香港都好多人想了結生命
好慘
住到荷蘭咁遠攪到有精神病
900鎊佢都係住share flat啫,900鎊喎,香港點會係得劏房?
有錢人嚟講
唔係香港先係天堂咩
點解同香港人群居就代表所有生活會圍住”香港”兩個字轉,你思考方式都幾跳脫架喎
講得啱
有時候真係唔好見人哋叫人唔好移民就當人哋係五毛
只不過人哋經歷比較多
唔係大富去外國真係好易抑鬱
由其本身唔鐘意同翻香港人講嘢嘅人
係香港已經同時收緊幾條兵
share flat 點唔掂法
roommate係連登仔你會死
完全唔care人 無同理心
真 之前去過冬天去過英國 日日差唔多三點就天黑 又好凍 又落雪 嗰人心情勁差
係香港點會明 日日都有陽光 又多人 感覺上無咁憂鬱
應該係老蕭開始吹奏移民能醫百病在先

無講邊度特別好住,但依啲新聞度度都有
師兄,我同你都係英聯邦子民

事頭婆應該唔想咁快見到你
試過一去到新地方 住300尺到apartment

住3戶人 加埋我3女1男 d大陸女人用過m巾周圍扔

廁所勁撚臭 我平時煮完野食清理好爐頭 仲要比佢話煮野食好嘈Cls
細良國父會話收左錢/鬼
英國收唔到?
移居外地半年就抑鬱自殺應該香港本地少好多,因為冇人嚟
唔好理佢
外國教會啲uncle auntie真係好友善
特別係偏黃嗰啲教會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞