27歲移英女子了結生命

1001 回覆
708 Like 84 Dislike
我都掙扎咗一陣先開呢個post
凍,日照短,無資源
咁垃圾都可以發展成世界龍頭,歷史真奇妙
非常同意
篇文無講幾多同住

會唔會得一個flatmate?
最低工資扣埋税咪又係同喺香港做份普通part time差唔多
親戚
篇文冇講點自殺,唔知會唔會變凶宅
你睇以前d留學生寫blog
經常都係一問你需唔需要sponsor已經縮沙
你上網個app大把可以搵到,例如咩spareroom嗰啲

不過通常都係有間房吉咗,個房東或者同住合租人出po招人,你上去睇嗰陣緊係乜都執好晒比你睇,真係住落一兩個禮拜先知flatmate咩人品
仲有好多立心不良想睇人仆街
點解識揸車就多媾女/仔機會?
zone1點會平呀ching
其實香港自殺率係一年每10萬人有12.3個
英國都差唔多,但英國就側重男人自殺多。

基於移英最少20萬計,如果一年少過25個左右,其實已經可以話係移嗰班係心理比較強嗰批。

雖然大家都想導火線清零,但事實就係唔得。
總會有啲人自殺,而個原因並唔稱得上Critical。
佢講留咗
仲有牛扒
咁咪問緊你表達緊乜囉,撚有禁你言?

學人講言論自由我咪用緊言論自由問你囉傻鳩

你九唔搭八咪預左比人屌囉體驗到言論自由未阿傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞