27歲移英女子了結生命

1001 回覆
708 Like 84 Dislike
有能力既人唔會講移民,只係移居,體驗多啲唔同既生活一定好過固步自封

鼓吹人移民更加係稻草人中既稻草人
無能力點鼓吹都唔會移到民
有能力就去邊體驗下都得

乜野鼓吹只係睇唔起其他人既用詞,同煽動,水人乜乜乜一樣
其實打機真係好改善到心情
好似轉左另一個世界咁
尤其是mario/動森呢類歡樂game
早幾日出咗個po 希望大家可以認真咀嚼入面嘅文字

想移民美國加拿大英國嘅人一定要有心理準備以下幾點
https://lih.kg/3284150
好多人都低估天氣對心理既影響
可能喺香港冇遇過呢個問題 但歐洲越北係越短日照時間(特別係冬天)隨時可以暗足24個鐘
政府驚人depress會驚到會特登開啲hotline比人傾計 又會提你食supplements
點得出
話唔洗準備既人同移民撚係同一班人依個結論?
依啲真係朋友?
係朋友就開心都黎唔切

你有依啲所謂朋友真係可憐
香港人邊有咁多朋友

等班友繼續FF
Canary Wharf都有間房應該唔夠打平放個喼呀
見過幾間£650咁上下嘅都係啲房勁細,個區連間細超巿都無
多謝巴打分享
子非魚
師兄 喺london 嘅話就出嚟飲杯野喇
分開幾個step 唔好迫死自己

1. 一開波揾個細Town or 平租地方住,目標係生存直至有工作為止。唔好以為住遠啲就難見工,依家啲工好多都係屋企上網開cam見工,要見真人再算
2. 打華人老細工多數仆街,但份工係可以識到好多人,記住打閪工同見工可以同時進行。份工愈閪就要更努力send cv
3. 你預揾工就預好長時間,乜都apply下隨時有驚喜,唔好比自己學歴同過去綁死自己,賣sex toy 又好做漁夫又好總之做乜撚都好當去玩
4. 心理健康好重要,有朋友係英國嘅幾遠都好去一齊玩下,冇朋友嘅就去出街行一頭半個鍾先番屋企。做下gym乜都好

出發前留意下有冇朋友都係英國,到時互相扶持下。冇嘅儲下錢先,如果身邊冇人去英國咁你就真係諗下個風險你頂唔頂到
根本就要即刻BC
咁要分返
佢係因為情緒問題先去英國
定係 去到情緒問題

前者 就最好有伴先好去
後者 就係因為生活艱難鬱成咁
鬼妹唔係世一?
咁都可以昇華到代表香港人
做乜唔自己一家一主?
條友五毛引戰狗黎,辛苦你覆咁大段野
過來人表示佢有抑鬱病 無論係香港定英國 搵兩萬定十萬 發作既時候總會攢牛角尖 所以唔需要上升到移民定留港既層次 環境因素好少 主要係腦化學物質失調
可以,但係反省唔等於忽略哂嗰陣發生既事同每個人既情緒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞