[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
咁快,5秒就用完
自由鳥 - Birdie Travel
個人經歷實測share:

速度OK 但個apps完全無用量提醒
仲有就係top up個陣有機會成功扣錢但無data refill比你
搵CS起碼2個鐘先覆你
同行用air sim有問題個CS 夜晚11點都會係3min內回覆

建議大家用下ig google map既輕用家都唔好揀佢

P.S. 後尾用email report 自由鳥佢個扣日數bug
佢CS覆話佢地無問題 你就係top up左兩次 無扣錯錢咁
DATA ROAMING TRAVEL SIM JAPAN 6 GB 10 DAYS 添加您的免費 4GB 數據日,數據漫遊最高速度,剩餘 9.31 GB。一旦達到 10 GB,您可以繼續以較低的速度使用數據漫遊。直到 01/30/2023 05 :53(泰國時間)

TRAVEL SIM JAPAN 免費額外 2GB 數據漫遊,剩餘 1.25 GB,可在 01/20/2023 05:53 至 01/30/2023 05:53(泰國時間)期間使用。)或直到數據量用完.

睇佢段文字,應該係
5日大阪

mypacemarket , NIPPON 5天 定 IIJmio 8天 好? 差不多價錢

用4G 慳電
即係15gb 2200yen連稅個隻?

呢張有冇師兄用過? 有冇伏我見佢50G如果喪玩應該幾抵玩
Yes
聽日啲鴨記電話卡開唔開門
分享返 最後用左巴打推介既樂天市場Wifi 蛋 愉快使用
3400yen用15日
全程收得好+每日3Gb 夠晒用,唯一唔好用係用到夜晚要尿袋叉下電
另外搭兩張機場免費500mb 卡for 分開行時用 夠晒了
叉住用有冇過熱自動熄機/變慢情況?

有冇人用過呢間cool Sim
上個月用過,速度穩定係1xMbps, 日本ip低ping,我睇iphone入面show已經用左8gb但都無限到我速
我用左9日無,部機有熱但無熄機/變慢
有去白濱,德島,淡路島個d 都收得好好
樂天成日冇貨
我想問下依張係咪一插卡set完apn就當你用緊?
頭先set完諗 好似早咗啲 我張卡8日 但後日先飛去7日
如果你整完無訊號, 收唔到sms 之類, 就當未開.

有signal 嘅話, 佢當你已經開左, 即刻起表.
用緊mobal ,Ping 唔高,幾十咁
Speedtest 下載最快試過20,低個陣得個位數
用下google map, IG 都ok

整體嚟講就唔太建議,始終登記又煩,唔平,第一次用之前仲要搞一大輪setting 又restart 先用到,唯一好處係有個日本電話號碼
Mobal 係咪可以每個月轉plan,想養個電話號碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞