[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
貴好多嘅docomo 5G?
softbank 果啲1日3gb
Docomo 5G冇哂貨 winmax 5g都係冇貨
所以先問邊隻4G快又多data
請問我而家香港入定張sim卡開定先
聽日去到日本仲有無4GB送?
我comst就落地開機10分鐘後用到
SoftBank T7 1日10gb?
*Special offer for TRAVEL SIM WORLD , TRAVEL SIM ASIA,TRAVEL SIM GREATER CHINA and TRAVEL SIM SOUTH KOREA starting 1st September 2022 until 31st January 2023. Get FREE extra data roaming 4GB (total data 10GB) when starting using for the first time while roaming in abroad.
你仲有兩個鐘開
開咗
用緊iphone 13, 但而家喺香港得3G
唔知去到日本係咪會自動轉5G
唔知速度如果 日本啲網都冇咩review
請問有無巴打試過 Nippon sim? https://www.mypacemarket.com/products/nippon-sim-8-days
可以限制到唔比 share wifi?
我黎緊要去成個月韓國+日本
有冇話推介用D咩好
定係建議都係用翻自由鳥
但自由鳥又驚每日500mb唔夠用
想問下而家市面上嘅sim卡有冇包埋日本當地電話號碼?
有冇ching實測今日開truemove係咪仲有extra 4GB送?

呢張有無人用過
mobal
無, 有電話number 需要日本當地居留證明
你啱, 唔記得左呢張, 不過只可以日本國內用.
Skype計唔計
skype 050電話發覺係出唔到caller id
IIJmio Type A 月費卡 依架香港係唔係收唔到sms?
幾個月前已經收唔到
有冇巴打用過
請問iphone 11係咪有band 18, 19?
如果有問屋企人借部iphone 用下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞