[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
用緊comst ,係岡山個面間中收到5g,而家係明石,收4g
我想請問Nippon Sim出既 esim 是否佢支持電話才用到?我係用S22U
仲有無人會用自由鳥?

疫情前有用過,正正常常。

黎緊去短trip 5日, 又懶得出去買卡。 唔知而家咩環境
有冇用comst果張既巴打
搭車果時狂斷
我由金澤到京都都係咁
我iPhone 11當4g卡用
唔敢答實你 不過佢個list Android好明顯冇update
我自己用個時係美版pixel6a (都唔係個list上面)
入隧道無信號咪斷,有d鄉下地方都好差信號,唔係個個地方都會出錢係隧道鋪網絡
我係京都市區搭巴士都狂斷
可以
鄉郊地區用唔用到?
咁我兩個人買1張算了
斷係指電話顯示無左訊號 (電話寫住圈外), 定係話有訊號, 不過弱. 定係話收爆訊號但係load 空氣?
會突然4格跌到0格
4G隻字都冇埋
係無左訊號, 一係直頭收唔到. 不過你用iphone 11 就應該有band 19, 唔關部機事. 即係話個度係無左docomo 訊號.
去北海道想租docomo u50冇晒貨
想問有冇人用過呢隻
但係二條坐去京都站都咁易冇左信號?
我諗你無第2部手機都係插住docomo 卡要黎同時比較就好難作準. 我都唔識答.

不過, 我去京都個陣, 我用Iijmio Docomo, 係in general 都收得好差. 我未去到無訊號, 不過訊號係得2格咁, 而且經常load 空氣. 暫時我係京都用docomo 卡嘅經驗係好麻麻.
反而我個fd 張truemove 10日10gb完全冇問題
係金澤去和倉溫泉果段鄉下得滯先會load空氣
你fd 係用咩機? truvemove 無記錯都係用docomo.
iPhone 13pto
佢用truemove 5G果張
Truemove 5G 10日
6gb再送6gb
值得買嗎?都係普通上網同自駕睇google map
唔睇片
唔該晒
不過你呢隻好似係1日3gb
有啲係1日10gb
SoftBank果d去樂天買平d同免運費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞