[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
但唔知收得好唔好 價錢好似小伏
comst開hotspot 冇問題呀

Comst 夜晚7點半係羽田嘅speed test result
peak hour大阪市內上連登load圖
上網搵資料都好順暢
搭ana內陸機有免費wifi真係幾好
要用記得down定ana 個app
唔好意思想問下#1講softbank隻wifi蛋係咩型號
聯通30日10GB $90個張係邊到買呢?
請問聯通 亞洲30日 同 日本8日 個速度會唔會有分別
買咗30日 10GB 當10日用
都想LM睇下有冇人包膠下呢張
但暫時唔點見人有speed test/ 包膠下返嚟
等你包膠
FB搵過, 一堆人話用唔到
我都唔敢買
祝你好運
#1 講隻wifi 蛋, 咪有link

有2隻日本 5G wifi 蛋, 200+ mb/s 同低ping, 80gb data 都無問題. 日本IP
https://simegg.city/2022/12/17/wimax_galaxy-5g-%e6%97%a5%e6%9c%ac-wifi-%e8%9b%8b/
https://simegg.city/2020/01/11/wifi-rental-%e6%97%a5%e7%b3%bbwifi-%e8%9b%8b/
想請教一下
黎緊去大阪10日,因為要聽公司電話所以要飛線
香港買果啲卡去當地有無得聽電話?
定係我應該用番自己香港卡開漫遊,然後用wifi蛋上網
有冇人用過sosim
因為見到首頁個2隻日本wifi 蛋好似幾間樂天shop都無貨
想問仲有冇其他wifi蛋推薦?
Lm
用csl/1010可以直接用傾king app飛線都唔洗
係mypacemarket度買 應該唔伏掛
加上樓主潮偉哥篇文入面分析 寫話ping高少少但都正常用到下
係見冇乜包膠反而
我買左呢隻,會去名古屋、高山
用完返黎報告

Performance by Wifibb from Osaka
On default 4G/LGT/3G mode
黎緊要係日本睇一場online演唱會,想買Ubigi esim(用緊日版iphone已confirm support), 雖然網速快但我見佢ping time都幾高會唔會對睇串流直播有影響?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞