[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
點買
點解我check 唔係衣個價?
labi
yodobashi
Amazon
官網+集運
即係要買Docomo/ KDDI $117.
估唔到Sakura $241 咁貴反而差D
kddi要睇你電話收唔收到band19
係 到左3個幾鐘之後先用到
你make sure 你部機有band 19, 無大問題. 你要預左個download speed 時快時慢.
跌落3G 你係當用唔到. 差唔多係乜q 都唔得, 包括whatsapp.
我用iphone
50ms 以下
唔係流動數據都得
2張都無人試過.

2張都一定有FUP, 係無講幾多先cut. 之前咁講, 你係要試佢每日上限.

Docomo 用band 19
KDDi AU 用band 18

你要check 你部機有無support.
想請問 如果我無係yodobashi訂到張comst 5g 會唔會有機會無貨 我夜晚6點左右先到梅田
另外我去城崎同但馬郊外滑雪 自由鳥夠唔夠用 我驚我買唔到yodobashi 張卡 起碼仲有野做後備
有機會

我唔知你用量幾多
亦都唔知自由鳥雙倍優惠仲會唔會繼續做落去
我喺福岡要問店員先有
所以我都拎定張自由鳥
唔該巴打
尋晚仲睇左你整合果個網,明多左好多
見佢咁高ping 其實o5ok?
好抵玩我趕唔切買comst 但依張都唔慢 趕時間嘅係香港買定過去唔錯
咁我過幾日買先!
用緊samsung A51, 無band 18, 19.
咁應該買邊張卡最勁?
得番2星期, 買唔切amazon
自由鳥行softbank. 呢個應該work. 不過每日500mb.

另外呢個都係softbank, 每日2GB 個隻.
https://www.kkday.com/zh-tw/product/134415

最後係 中聯通, 都係softbank, 不過得 6GB data
https://simegg.city/2018/05/05/%e4%b8%ad%e5%9c%8b%e8%81%af%e9%80%9a8%e6%97%a5%e9%80%9a%e8%a9%b1%e4%b8%8a%e7%b6%b2%e5%8d%a1/

你呢d case 如果用得data 多嘅話, 其實最穩陣係日本租wifi 蛋, 因為你日本有2個band 都唔support 你部機. 接收你搵你部電話其實麻麻地. 你用到都唔會收得好. 下部電話記住要有齊4G 嘅band 18 , 19, 同5G 嘅band 77, 78, 79. 先好買.
Thanks 啱啱係Amazon 訂住30日5g 送去酒店
想問Comst卡15日內要要開通係點計 我一個月後去可唔可以依家提早買
收到後可以register,再揀第一日用既日子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞