[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
TRUEMOVE 多4GB 用量,係咪今日要開卡喇?
太複雜搞唔掂,去到日本通常只係上網就夠,我自己會用漫遊最方便,smartone第一日數據仲係免費,又用到5G網絡,唔洗煩
日本Wifi蛋冇哂
你好,smartone sales
好似得iphone
尋日去買,姐姐話2月尾先開卡都得,更新左
想問ipone 13 pro用3台新版個張10日卡有冇問題?
我s22u 上次去鴨寮街買iijmio 啲卡都收唔到
想租wifi蛋但係我個日9點先落機...間間都收9點 仲有無其他選舉
巴打係邊間買
應該北河街附近,張得無得share wifi
巴打係邊間買
應該北河街附近,張卡無得share wifi
iphone 乜卡都得.
無辦法, 日本主流用iphone, 變左iphone 相對地係兼容性係高d 係日本. 另一個選項係買隻日本wifi 蛋. https://simegg.city/2017/02/04/%e8%87%aa%e8%b3%bc%e6%97%a5%e6%9c%ac%e7%94%a8-wifi-%e8%9b%8b/

我用個隻numen air , 朝8晚11都唔洗充電.
一日得1GB唔夠用啦
Thanks
聽日收工去搵下
細細聲講:係真嘅

#非官方回應
邊隻4G wifi蛋多data又快 下個月去5G wifi蛋冇哂
去完大阪,有自駕,帶咗cmlink同true去,自己用true,cmlink俾咗個女用,用後感如下:

1. true:ping係高,試親speedtest都1xx,但好奇怪揸車用導航佢又無話更新唔切,去過一個地方車入面部機搵唔到,靠電話導航完全ok。但我大部分時間都收唔到5G,好似只有喺USJ收到過,所以我都無辦法知道收5G嘅話 chur唔chur電。另外喺心齋橋,唔係揸車,D定位好撚亂,唔係話detect錯隔離條路,係錯方向,本身唔係都算熟路嘅話可能俾佢玩起。當然我唔知同電話本身有冇關係(用緊S22 Ultra)。總括:上下網,Google下,無點睇片,除咗上面講定位(只係心齋橋嗰度)無咩大問題。

2. cmlink:只係根據亞女講(Mate 20 Pro),整體無點lag(佢反而會youtube同打機多),因為唔係5G電話所以唔知有冇收到5G,但買卡時唔覺有提5G,張卡寫住LTE,就當無5G先,到步嗰晚speedtest試過收docomo快咗好多,郵購價錢同true(我都係郵購)差不多但可以用30日(15GB),去多過10日嘅話可能靈活D。

兩張卡都要入apn setting,呢方面就打和。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞