[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
唔知係咪因為自己上網習慣呢幾年改變咗
屌你之前AIS 8日可以用曬
今次第5日已經用曬流量,明明已經控制著自己搭車唔睇youtube
人人情況唔同
入面有whatsapp號碼問期限
不過試過佢唔應機
依家網速快左,d圖又大d, 廣告d圖又大張d, 片又4k, 真係好快用完
無人講,係自己試到手動用到kddi
不過AIS官網既partner list只係寫左有docomo同SoftBank
try try佢
有無巴絲教下點樣係成田機場買日本sim card?
屌 好弱智
熄咗實體sim卡槽先熄機換卡
諗住插定張sim2fly落去
點知一開機佢就同我開咗張卡
咁就打咗80蚊落鹹水海
今年再去,對比幾年前
google map啲火車都已經識郁動
我三日一般使用ig facebook chrome google map每隻App都用咗500MB左右

youtube得閒睇下有乜片background play就用咗300MB左右,其他返酒店先聽/睇

ig已經冇乜up story/ photo,如果做埋應該仲用得多Data

spotify streaming 700MB左右,今年戴埋ear phone就用多咗呢部分(東京,品川大站多人到癲,要自閉一下)

所以我覺得好難預計會用幾多數據,頂多買一張係FUP之後情況下都應付到基本用途先得。到最後又係用多咗電話啲電
我自己寧願買張預多數據好過落地獄
有冇topup? 易唔易攪?
慢到咁
有冇教學?感激
去8日,已有comst 5G 10GB, 諗住係香港買多張IIJ或者nippon sim打底
3年前用過 好似慢過以前好多
鴨記邊間買TrueMove H最抵
但其他地方少啲人都可以破100Mbps
ok la
係咪日本yodobashi有sim card現貨
我見東京大阪周圍都有yodobashi
咁我用張平/免費sim落地再慢慢去yodobashi買都得
我就17號飛,今朝先落order,
揀左最快果個配送,話13號送到,
希望唔好遲啦。
我21飛 17號到
師兄買咗幾gb?

有冇人用過KKday呢張sim card?
So far暫定keep住用到kddi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞