[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
docomo 買左張5日 同8日
點樣知自己開左個張係5定8?
3hk 行KDDI AU, 要band 18, 你睇番你部機有無呢個band
Truemove H 行docomo , 要band 19, 都係睇番你部機有無呢個band

Truemove H 行到5G, 3HK 好似行得4G, 最小speedtest 見嘅速度係咁. Truemove 係略快. 2者都唔係日本嘅本地卡, ping time 高.
可以用萬能卡增值嘅就係新版

又,市面市舊版已經過哂期
打算買truemove H 10日6GB
3月先去即係無得額外送多2GB
想問下洗唔洗買兩張先夠10日用
爬左好耐文,去6日大阪係咪應該買truemove好啲?定平平哋happy卡算?
兩部都係iPhone 12 Pro 到時用完出返評價先
Truemove H 日本版

關西機場
同問
想自己買一張卡再買隻純wifi 蛋無plan既插張卡入去分出黎用,有無咩要注意?
張神卡睇黎買返黎同開通都幾麻煩wo,都係買返香港既算
Truemove H 日本版

1300 京都嵐山 條街好多人 京都好似基本都全程4G

點知你平時用幾多數據呀
京都大阪試咗幾日
絕大部份時間even心齋橋難波梅田都係得LTE
得空港急行某一兩段收過5G
1800-1930剛在河源町 5G 爆格 ,load 空氣
岩岩插張卡係電話預先登記張Comst, 但發現唔可以插定係個電話度住,會影響到原來香港張主卡係上唔到網,同埋唔可以裝定個APN描述檔,又係會搞到你香港張卡上唔到網,岩用IPhone設定實試,都幾麻煩喎

買咗張travel sim Asia truemove H
但見到個日子咁樣係咪即係俾人呃鳩左?
呢張不嬲垃圾
用SoSim 都係KDDI
喺難波勉強load 到
當然SoftBank 好好多

SoSim KDDI

Club Sim SoftBank

不過兩張都係每日500MB

https://youtu.be/lObHgzYnyls
人在日本,用緊comst 張卡,preset activation 落地即刻用到無問題,但係張卡不停4/5G 來回跳 有d 煩
制申用緊iPhone14 pro max
book左佢docomo 5g?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞