[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
講起 Pixel,利申用緊 Pixel 6a 日版
1月去日本用 Calendar eSIM 都好順,CMLink 就… 對得住個價錢囉…
Happy telecom 有呢張雙網絡docomo 同softbank 揀
都係寫無限量不限速
東京試過都會
純日系docomo京都 得1mbs 將就吓用o唔ok 因為得一日係京都 其他日子係大阪
有冇人用過 club sim 7+2 好唔好用?? 我見好似要實名登記
Yodobashi張10gb卡可唔可以share wifi比人地?
我一月尾去都係咁
直接改返用4G算
當慳電
應該未需要用到咁快嘅
我一月尾去東京係用Truemove travel sim Japan
老實講無之前大家講咁快
ping值都幾高吓
可以去上一個post搵返我出過兩張speedtest圖
令我有少少懷疑兩張卡有分別

順便講埋我係用港版Sony Xperia 1 III
同埋上唔到5G,無記錯我check咗係support 5G band
係咪計amazon落單果日15日內要開通
1日500MB
佢有香港號碼 所以要實名登記

濕鳩卡一張
無撚測過網速
大阪站,市區jr, 環球影城都可以間中斷線

任何香港租嘅wifi蛋都係伏
至少見到兩位巴打話唔得,咁究竟邊隻先ok
自由鳥我同女朋友交換插之後就兩張都得
正常用到

反而衰係一時衝動買咗張esim到
你iij 係邊張?用咗幾多gb 開始限速?
想問如果係租借Wimax Galaxy 5G 個網個到見到
スタンダードモードでのご提供となるためプラスエリアモードのご利用はしないでください。
※プラスエリアモードの利用が確認できた場合は、別途ご請求する場合があります。

係咪啫係唔好用a+ mode 會收錢咁解
Mypacemarket,16日50gb
我先用左1.5gb唔關用左幾多事
應該係關個區域事,多人就慢
呢張野係咪每日max 300mb , 之後限速?
我上左yodobashi 睇, 佢咁講
所以想問下樓主

佢所指嘅係300mb/30 days,之後限速128k。
呢度大部份人都係買10gb/30days,兩個都唔同plan。
唔該晒樓上兩位

我睇左大家d comment
出發前成個月都可以買定張卡
入左apps 揀定駛用日就ok
係咪咁?
記住咪撚用呢張
得閒幫手唱開去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞