[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
我都買左10gb 30日 希望無伏
好呀
岩岩睇左,係咪一定要用wifi連先用到
咁我張sim card可唔可以用日本上網卡再用呢個app
Iphone得一個卡槽
咁都放心D 我宜家預左3張sim卡去日本 用剩就下次再用
邊三張?睇下有冇新發現
我都係睇頭post買 只係airsim, 3既10日同埋cmhk
穩陣用到唔會收唔到訊號就夠
簡單講去日本7日係咪到時機場是但買 紅字就得
去鴨記買聯通30日10GB啦
認真
呃你冇著數
#1 嗰隻可以異地還蛋
同你一樣又係買咗呢張 3HK 10GB 卡
又係 detech 到張卡不過 No service
後尾先知自己蠢咗冇 check support band
(我用緊 sony xperia 10 iii)
結果到步即刻喺機場個 counter 買 sim 卡
我一日未換機 一日見到 AU KDDI 嘅卡都唔會再買
想問airsim share唔share到比ipad用?
可以嘅話, 俾多2個speedtest 你呢個speedtest 係1am run 嘅, 需要d 係1pm - 7pm peak time 個陣嘅數據, 謝
你需要upload speed 有 20mbs 以上先會穩定. download speed 反而無乜關係. pingtime 我估唔過200ms 而穩定係200ms 無packet loss 都應該無問題. 最重要係upload speed.
can
以前香港係無 KDDI AU 嘅sim, 所以我個blog 主要係focus 係docomo 卡嘅band 19, 叫人望有無band 19. 今年多左KDDI AU 嘅卡, 連band 18 都要望埋有無support. 呢2個band 係大量android 機無support.
有冇睇手機BAND個網?

睇上圖紅圈為重要頻,如果電話唔support網絡質素會大打折扣

另外附上兩個介紹日本頻既網

https://telektlist.com/carrier-bands/#docomo4G

https://zrsj.info/ft_band_pinduan.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞