[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (14)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike

用呢隻上唔到網 有無野set 錯?
想買comst 但係amazon已經冇哂貨
有冇ching用緊topsi?
買2張 Truvemove H. 現時都仲好似係10GB , 你買2張就有20GB data. 應該點都唔洗 $269.

再多data 嘅, 50GB, 日系wifi 蛋. 490 yen 一日. 8日3920 yen, 都仲係平過smartone. 仲要係日本IP 隻野係日本機場租.
去番租機個度問. 正常應該一攞機就即刻開黎試.
唔好意思 想問下 comst 可唔可以share wifi
可以,總之用完就要top up
我寄黎酒店
都幾高ping, upload有d慢...黎緊想試呢張貪佢有5G
Truvemove H唔係要2月開卡先10GB咩 我3月去
反而日系wifi蛋呢個吸引啲
港版機係唔係用唔到 E sim ?
請問cmhk個日本漫遊o唔ok
你港版iphone用唔到啫
叻啦威啊

有冇人用過?[/img]
1. 睇頂置post
2. 睇首post 個懶人包.

關於IIjmio docomo 卡, 2個地方都有詳細講過.
張nippon sim 裝左好多次描述檔都用唔到,
宜家出緊新宿big camera/ yodabashi 買邊隻好
我去12日
老老實實真係有d失望,我比兩舊幾水
我同行人有airsim 同鴨記卡佢地未落機就已經開開心心用到。
我落到機係成田又download 又裝描述檔
又重新開機又刪除又左download又裝,
我搞左4次都用唔到。

本身諗住放棄,我搭果程新宿巴士入到市區
我又重覆幾次以上動作,終於用到了。

之前用過要裝描述檔sim 卡都唔會係咁,究竟係咩問題呢(好似search 唔到台咁)
郊區係咁上下
市區好快
但ping time高,係連登覆po會卡幾秒
可以揀扣一日,但係得500mb
3月20前有1gb 一日
應該會買黎做後備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞