[多圖多字] 獨遊5日仙台+大内宿休閑之旅

491 回覆
96 Like 8 Dislike
即係三月中尾先至開始plan行程
我暫時訂左仙台酒店幾晚
價錢都可以 400一晚
希望唔好去第二個縣
會好煩
諗住去仙台睇咩千本一目櫻
好似幾靚
我打算4月20號左右去青森、弘前
諗住住盛岡算,青森啲酒店唔多又貴
幫你補充支線:會津若松-只見線

我由會津若松坐只見線去會若宫下,喺附近留宿一晚,四圍行下

會津宫下站

三兄弟橋

只見線第一橋
只見線第一橋真係我今次trip一大遺憾
諗左好耐都塞唔到落去
跟巴打去左食閣 諗住叫牛舌刺身
佢話無哂
咁真係好sad喎
佢個Menu又冇寫限量
好彩前一日都食左司
都係好出色
想問下樓主起邊買上網卡 ?
好怕買到啲過期日本上網卡
我係鴨寮街求其買咋
應該都唔會有大問題
之前見有人中左招 鋪頭貼過張貼紙改中有效日期
點知去到用唔唔到
你驚嘅話買自由鳥最好。唔使出街搵,網站買完寄去你信箱夠方便。8日或以上 $12,7日或以下 $15。

SoSIM 就有人話中過伏有人話冇問題
松島係因為有松尾芭蕉嘅俳句加持先出名
古代KOL吹奏出來
想問個護照讀取器ge機係咪全天侯都有??
就算窗口關左都唔影響?
部機喺JR東日本旅行服務中心附近架???
thx
全天候都有
當初設立呢啲功能,就係想窗口關左都可以俾旅客拎到Pass

通常都係旅客服務中心附近
你可以望定想要個站嘅旅客服務中心個位喺邊,一般都係門外左右咁上下
https://www.jreast.co.jp/tc/ticketwindow/?selectPass=eastT
明白 岩岩去左個網打名
比如我叫陳大文
佢最後出 taiman chan 得架可?
因為護照係 chan tai man

同埋我比red card mastercard 試左幾次 佢都唔比我入
話transaction fail
名得㗎啦
我Passport Chan Tai Man 輸入都係Taiman Chan

佢個網俾錢個度真係虧虧地
我嗰陣都用過幾張卡 包括red 最後AE先俾到
但我有friend Visa/Mastercard都冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞