美國cdc數據:疫苗計劃啟動後四十歲以下人口死亡數據比未接種前更高

394 回覆
85 Like 96 Dislike
Thanks bro
唔知最後兩位不幸者有無人跟進個案
所以咁咪仆街,政府用公權力迫人就範咁被迫打係值得同情,如果係自願就無得怨
所以畀人逼嗰班佢哋都唔想

我就係
班鐘意訴諸權威既傳針教, 又點敢反對官方報告, 不過之前咪有個磚家講中國人體質唔同丫嘛, 呢D咪佢地口中既科學同critical thinking 囉
Regression control factors like virus report cases. Otherwise pointless.
又係你呢個白卡弱智人仕
原來仲係文盲 睇清楚人地寫咩未?
後生死亡率極低喎 基本上可以忽略唔計
1. 40-50唔算後生
2. 極低死亡率,你成個population都中,死亡人數一樣會好高
好彩我過咗40
我research左都見有類似case係咁既原因
希望俾一段時間可以build up返個免疫系統
再黎多針既話我睬佢老母有味我返鄉下耕田算九數
clinical trial有人死
打BNT有人死 打saline都有人死 兩面死亡人數相若

冇明顯效用會見到防唔到隻野
如果係咁致命 香港應該死咗好多人

不嬲咩藥clinical trial都會有人死唔出奇
你仲想同班傻佬理性討論
成班係咁表演點misue of data ,指出佢地錯都唔會認
慳番啖氣笑下睇下香港人智商個下限喺邊仲好
我仲等緊你提供唔打針年輕人死多個打針年輕人嘅圖表

定係又係你根本冇睇數據內容淨係見到個封面就幻想出嚟
點解你會用人地provide唔provide到一啲嘢
去掩蓋自己比人話既point?
跟住人未必provide到就話”因此呢個人唔可信”
荷蘭叻:我唔知、我睇唔到、唔關我事、唔清楚、我剩係知你唔科學
美國2021年7月前後死亡數據
正值Delta 變種流行期間

https://www.statnews.com/wp-content/uploads/2021/11/PGxRe-covid-hospitalizations-by-vaccine-status.png

數據來源: CDC
其實有個位係 唔知點解佢地死唔信 打過針都可以其他原因死 隱疾又好 突發又好
Based upon this logic所以諗唔透點解打saline都會死 就變相去質疑係咪真係打saline架 又或者質疑支saline有加其他嘢

但咁都唔代表否認其他疑似關事side effect 有朋友都打完出rash同嚴重咗
另外有痛症朋友仔可以驗下血睇有無發炎因子
如果法官好似你咁既邏輯就好做了
想睇埋age group,想睇下年輕非長期病患者係咪delta唔打針會死好多

因為老人家坦白講打唔打針一定含家富貴

香港例子

事關朋友做加護病房同我講老人家打唔打針死機會率都係好高,講緊delta

但係佢做咁耐淨係接過一單29歲長期病患因為武肺離世
我朋友就係證據
我咪post咗個數據出嚟打針後死好撚多人

呢個係客觀事實,但係死好撚多人嘅原因未必因為係同疫苗有關

所以我咪話要搵數據對比美國2019年去到2022年尾,44歲樓下年輕人口,分別有打針同冇打針嘅死亡數據

問題係到而家都未有呢啲數據,你哋仲係唔明白唔將所有factor夾埋一齊睇,只係睇一個factor係根本唔准

日期,有冇打針,年齡層,是否長期住院,呢啲數據夾埋一齊先知道個真相

你哋成日拎啲圖出嚟話唔打針會死打咗針唔使死問題係從來冇講過年齡層

老人家鬼唔知風險好高好易死咩,你哋就將老人家個死亡數字唔打針嗰班拉埋落去一齊講

而家我係講緊年輕人呀
你必須承認一樣嘢,呢支針好多醫生都受咗壓力明知病人未必適合打有嚴重風險都要叫人打

而且呢個情況唔少,睇返公務員群組同埋唔少facebook群組大把人投訴醫生口同佢講唔適合打但係唔肯開醫生紙

有呢個現在咪就係證明呢支針對好多人嚟講都唔安全囉

如果唔係點解會咁多人去睇醫生醫生口講唔適合打但係都唔肯開醫生紙
問題係都未搞掂原本嘢 就走咗去開第二棟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞