美國cdc數據:疫苗計劃啟動後四十歲以下人口死亡數據比未接種前更高

394 回覆
85 Like 96 Dislike
明明係成班磚家成日囉打左針同未打針既死亡數據去做比較, 由2020年就開始吹奏打左針既比未打針既死得少。仲要懶有學術性比分埋age group, 但撞車死自殺死只要驗到有武肺就計入係武肺死, 咁多口講科學又話識統計既磚家咁都接受照單全收, 咁樣做大個死亡數完全扮盲睇唔到, 轉晒籠門講副作用、數據齊唔齊、有冇資原收集所有數據、點樣記錄點樣監察, 講咁多但關乜事?中武肺但撞車死點解會計埋入武肺死亡數入面? 呢D係乜嘢邏輯?
等你訓完一日就係俾d咁既料我?有無搞撚錯
咁你意思係咪打尖加速過左關算9數就代表正確?test in human呢part到時推左出黎邊monitor邊做就ok
用個腦都諗到係咁短時間內做review都估到出咩貨啦下嘛?
你考試做完卷對答案都要時間啦何況係一個咁多不明確因素下去做枝新技術既針,你可以refer邊到知道係做0岩定做錯?尤其是應用係人身上係咪特別需要時間驗證?研發護膚品都唔會咁9流流啦呢d野唔洗google嫁,有常識既人都會知就係因為咁玩法咪搞到而家咁鬧劇囉
而家新推出呢枝二價仲撚勁呀所需時間仲短,有幾隻白老鼠data就ok了,信就得唔好問。

另外你話要打完即出事果d先計,果d係咪應該叫毒藥?
每個人既身體負荷同對敏感原唔同,正如blood clot同心肌炎都唔係短期時間內形成,已經大把研究報告枝針對呢兩壇野有好大關係,尤其是美國2022心臟出事同sudden death case增長左好多倍,包括年輕group。
仲有你既wiki reference好似無講點解一定要14日做cut off喎

至於B cell我俾夠28日你做又點..3針咪照死俾你睇
你人造抗體咁跌法有乜9用,天然抗仲高過你,算唔算失敗成品咁3針死後係咪都可當零針group計?

https://www.forbes.com/sites/roberthart/2022/05/13/pfizers-covid-vaccine-protection-against-omicron-fades-just-weeks-after-second-and-third-doses-study-finds/?sh=25bd54be32af

你話細個都係咁樣打booster我話你都痴9線..細個既針同呢枝研發背景完全唔一樣..至少時間上都無可比性啦。
打完都唔似呢枝19咁幾個月就無抗體又要再補過。

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10520953/amp/FDA-Executive-Officer-caught-hidden-camera-admitting-Biden-force-ANNUAL-COVID-shot.html

https://www.youtube.com/watch?v=je9Me9Oc78k

https://www.youtube.com/watch?v=je9Me9Oc78k

搵埋link俾你,慢慢諗下藥廠係咪善堂
係喎 你3針完應該無咩抗體喇係有需要的係時候二價了,你偶像都咁講,記住打好打滿。

https://www.hk01.com/社會新聞/855430/疫情-五成死亡確診者已打三針疫苗-許樹昌籲補打第四針

https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20230110/s00001/1673322989319/孔繁毅籲長者及長期病患盡快接種二價疫苗
其實無左疫苗通行證,仲有無人想打先,為一隻感冒病毒幾個月打一次點睇都唔化算除非枝針會上癮
為咗r funding,r權力,老虎蟹都吹大佢先
反正「為你好」依個理由不嬲都係立於不敗之地
唔好講呢D啦, 一講班友又話你搬籠門、話你係陰謀論者, 不過conspiracy theorist is a term used to discredit those who see through the bull shit. 我等緊D磚家、數據分析磚家表演如何搬籠門搬到合理化將撞車死、自殺死, 只要有武肺就計入去武肺死條數, 可能佢地仲等緊權威Fauci 覆email.
哂時間
你既預設立場根本無可能討論 仲好hostile

btw講緊點解14日未當真係有immunity 你就覆咗一大堆唔闗事既嘢
你覺得自己啱哂就好了
Yes you saw through everything
No, 首先我唔係陰謀論者, 其次我睇唔穿你可以點搬籠門搬到可以合理將有武肺既車禍死者、自殺者都計入武肺死亡數, 我仲等緊你表演比我開下眼界, 我呢D唔識科學既人, 提出既問題應該唔會好難答遮
佢地就好似d𡃁仔喺房打緊飛機,點知我地就好似佢地老母開房門踢爆佢地,尻都縮埋邊會唔hostile
想問樣嘢

點解m r n a苗打完兩針要加booster 1,2,3?
唔係話打完兩針會自動對付變種嘅咩

而家叫人打完兩針仲要打booster,之後再要二價疫苗即係咩意思??

咁之前嗰幾針打嚟把撚
還是之前吹到咁大原來支針半年就冇用
“打完兩針會自動對付變種”

唉 真係了解下咩係antibody先啦
上面已經講過immune system係好specific
呢度其他人會附和你 現實同人討論你只會比人笑
做乜又阻樓豬打飛機
咁你嗰支針係咪要打到天荒地老???

每半年變一次係咪就要不斷打???
係咪好似國安法咁樣,佢話你係假消息就可以封鎖你

香港國安到宣佈周梓樂、陳彥霖、831、721係假消息,幾時支持封鎖埋呢啲???

香港監警會官方權威組織嚟㗎你點可以質疑
你鬧我做咩姐?大自然係咁運作架喎
唔係點解季節性流感支針年年唔同
唔同,季節性流感全世界政府都係鼓勵你打,從來未聽過唔畀打就唔可以堂食,每年香港死於流感肺炎至少八九千人唔好同我講唔嚴重呀每日死廿幾人

點解又冇迫針嘅需要???

支針玩咗咁多年,未聽過打完流感針會出現唔少投訴關於心肌炎血生副作用

呢支唔同國家都有不同嘅社交限制逼你你打喎
流感疫苗接種疑雲:韓國累積死亡增至59人、新加坡暫停「賽諾菲」,台灣呢?
https://www.thenewslens.com/amparticle/142340

因為武肺當初未有藥醫囉 alpha beta 係死亡率高過流感
出咗隻omicron係死好命咋
我都係基於現實出現左既各種問題問你0者你自己解答唔到就覺得對方係敵對,你咁樣做PR唔得嫁喎你既然做得代表認為枝針無問題,就要受得住壓力,俾唔同既人黎問問題嫁啦。真金不怕紅爐火嘛真相唔係應愈辯愈明嫁咩?做乜唔直面回應又左閃右避點睇都似你地班教徒係房對住Facui張相同圖表黎打飛機老母突然入黎叫你開飯嚇到9縮,跟住遷怒於老母。

至於14日果度你話要俾免疫系統時間build up抗體呀嘛,咁以你邏輯,你意思係咪未有足夠抗體唔算打左針但3針完短期內都跌到唔夠抗體喎,咁我係咪都可以理解為到時一樣係0針?
咁問題又去返原點,你話3針好足夠無必要打,但到幾個月後都同零針一樣無抗體喎而家照死俾你睇喎
咁係枝19針效用問題定係班人既免疫系統問題?
(吊 一定唔係針問題啦仙丹黎嫁嘛,係果班人抵死唔配享受咁高質既疫苗)

不過我都係輸了,因為我對你認真左連你地教主Facui係國會都俾人問到口啞啞,教主曾經講過”鬧我就係反科學”,上年尾表示都準備唔撈了。
所以我唔應該期望你地可以解釋到各巴打提出既疑慮同問題。

btw你3針後夠3個月可以打二價了記住補針呀。連Pifzer老細都話有能力每季update個patch俾大家享受到最新最高質既DLChighly recommend take it
你知啦,人類自身既免疫系統廢嫁嘛,點應付到同感冒有相同性質高變異性既病毒。年年打、月月打、日日打,打好打滿
咁你咪睇埋個死亡數據係後生定老人家多囉

我不嬲都話武漢肺炎流感對老人家致命,佢哋還掂都係搏一鋪打針我覺得冇所謂

但係年輕人本身殺傷力好低,分分鐘打針副作用多個中武漢肺炎死

美國醫療系統冇香港咁好,香港咁耐真係未聽過有正常健康年輕人死於武漢肺炎

長期病患嗰啲唔好講啦
你出左email 問到Fauci 未? 係咪仲未google 到答案?

唔係直接死因都計入武肺死亡數, 己經係取樣錯誤, 用條有問題既基數去計打針同無打針既死亡率會準確架? 硬係要manipulate to fit your own narrative

乜野叫做immune system 好specific? Specific 左D乜, 等你表演

邊個教你有記憶B細胞先有免疫架?掉條link 出黎自打嘴巴,記憶B細胞(MBC)是在初次免疫反應後,產生IgM抗體的B細胞轉為產生IgG的一種B細胞。係咪理解唔到乜叫做初次免疫反應後?等睇你表演如何搬籠門搬到有B記憶細胞先有免疫
死亡數係樓豬嗰度嘈 我根本無答過佢

其實你一啲basic knowledge都無真係好難討論
Immune system可以點樣specific法都問得出

Immune system都有分specific同non-specific(innate immunity, 初次反應)
Macrophage呢啲就唔specific 見外來嘢就會吞同destroy 亦會present比 B-cell T-cell activate佢地去造adaptive immunity

本身係講緊話未夠14日唔當有打針 何謂打咗針?就係build up咗一大堆Memory B Cell 有acquired immunity 你所講既innate immune response係non-specific而且唔係最強 係唔勁架 靠innate就得 咁乜針都唔洗打啦

打咗針 有acquired immunity 先會當你下次再遇到隻毒 會即刻大量製造antibody 隻毒未大量複製到已經比你KO

有埋中文字幕
https://youtu.be/PzunOgYHeyg
咁樣係討論緊支針係咪有必要強迫人打 同safety兩樣嘢黎

But it’s good 你而家知原來流感針”殺人仲多” “仲毒”
因為”打過就一定100%關事”
最撚搞笑係班友唔用腦諗野,由磚家最初話邊類人唔0岩打,自己走去打完出左事就要負一定既責任喎,唔可以唔問醫生意見就去打。
到後期又話人人都打得,無論長期病患或者未期cancer都無問題,只要病情控制得好都打得唔打得既人開到醫生紙既機會極微,佢既豁免指引harsh到不得了。
到玩小童年齡層,果時未有小童版就同你講4兄照打成人劑量都無問題嫁,BNT就可以溝稀佢黎射嫁,無問題嫁射啦。我仲記得有個11歲0靚妹搞到有嚴重心肌炎入ICU, 好彩靠班教徒集氣救返
吊佢老味,睇醫生開藥都會分成人同小童劑量唔同食法啦,你而家要班小朋友跟成人咁射法?孕婦同嬰幼兒我都廢撚事講。隔幾日就出黎9up一次,唔同路數既磚家都爭住出黎9up,叫人點信佢地
都懶得問佢地針率7成—》8成-〉9成5-》都仲未想玩完呢個問題…而家又開始想吹4針—〉5針…n+1

所以佢地應該無諗過係咪真係人人都打得,權威話得咪得囉,如果有日磚家話食屎有助健康,班教徒都照追嫁喇,根本唔會去認真思考當中既矛盾。
其實你係咪當咗無大力反支針既人係pet lo
好似有份制訂迫有打咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞