美國cdc數據:疫苗計劃啟動後四十歲以下人口死亡數據比未接種前更高

394 回覆
85 Like 96 Dislike
是一種邏輯謬誤,主張由於一件事未被證明是假的,因此它是真的;或者,主張由於一件事未被證明是真的,因此它是假的。到頭來,「證據不存在不代表是存在或不存在的證據

example:沒人親眼看見工業活動對氣候的影響,所以人類活動造成全球暖化的說法是騙局。

冇人100 percent肯定疫苗導致大量死亡,所以疫苗導致死亡的定係假

我提出客觀數據觀察,純粹質疑階段未有結論已經畀你咁講

observation 已經俾你屈我有結論

你屈得快過国安法官
又屈

observation 都屈
其實冇分left定right,兩邊都係佢嘅人
啲politicians 都係想你蟻民死
岩呀岩呀
岩呀岩呀

你呢啲level咪呢啲回應囉
苗撚:靜啦,美國個啲反科學數據算鳩數啦

科學
我覺得你係以偏概全多啲
講得好!!

係人都會死,中武肺又會死,唔中又會死咁點解要打針呢???

同埋你知唔知戲嗰一幕就係諷刺周星馳顛倒是非???

你仲要攞嚟做反駁
無知真可怕
大家都知依家既感染人數數字極大程度understated,美國已經無檢測了,亦有好多無症狀,所以依家既死亡率完全唔準確。
其實呢,個人覺得,只要唔逼針,想打咪打,唔想打咪唔打,反正打針都防止唔到感染,真係個人選擇嚟。
其實睇2022全球個 non covid excess death 先恐怖

每個月比疫情前死多咗好多人,已經講緊減走so called COVID 死嘅人
老人家唔打嘅話咪標上去囉,因為delta真係攞命吖嘛,打咗咪降低咗死亡率囉

其實你講咁耐又話數據點點點,你嘅主觀願望就係打針後會無啦啦死令死亡率上升吖嘛,人哋講咩都無用,但實情係中咗delta Covid而又無打針係令死亡率上升嘅主因而唔係打咗針之後無啦啦死
最反感係佢郁啲就話人misinformation 同埋social media ban鳩人,又整咩vaccine mandate出嚟, 你唔打就係異類害人呢樣嗰樣

依家大部份都個個打哂啦好老實…唔打針又嗌炒又盛
發現呢個post 好多科學盲。
你可以話死人多咗「未必」同疫苗有關,
「可能」同肺炎有關,可能同醫院爆咗收少收遲咗急症。

但有咁嘅明顯統計差異存在,就應該盡力去發掘咩原因,同埋以上例子所佔比重若何?咁先叫科學精神。

一上嚟就覺得樓主反苗,呢啲數字導出唔到單一結論,就嘻嘻哈哈post meme, 乜都唔使思考。嚮呢個年代同文盲無乜分別
deepstate周圍都係
所以咪話,啲人又識話老共拉一派打一派玩分化好叻,依家佢who 藥廠 正苦嗰啲咁做又唔出聲

仲未計Pfizer 喺EU parliament 比人屌到化開喎…
話佢油黑哂公開得嗰啲資料
中文媒體我好似都揾都揾唔到
求其將兩個表砌埋就話有開
好心讀下書先
時事台。。。
尾國最興搬龍門。垃撚圾
https://data.cdc.gov/Public-Health-Surveillance/Rates-of-COVID-19-Cases-or-Deaths-by-Age-Group-and/3rge-nu2a

樓主條仆街仔又玩cherrypick data,仲老屈CDC冇分析by age group 死亡人數既vaccination status
成大個data 俾晒你睇
你去filter 番2021 SEP , 死既無論後生定老人絶大部份都係冇打針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞