美國cdc數據:疫苗計劃啟動後四十歲以下人口死亡數據比未接種前更高

394 回覆
85 Like 96 Dislike
我仲等緊你提供,肯攞出嚟未呢?

有齊19年到22年,記錄各年齡層,有打針同冇打針,嘅死亡數據

你講咁撚耐都攞唔到出嚟
香港有政治原因
但外國呢?不過你又會話deepstate左膠

安唔安全一向係睇data 你自己都引申CDC data啦
唔係咩group小道消息同”我覺得”
問題係香港有政治形原因逼針,但係點解會出現醫生口講唔適合打但係佢絕寫醫生紙??

如果支針本身真係完全安全對所有人冇風險就算有冇政府施壓哋都唔會開醫生紙啦

如果支針真係絕對安全大把人適合打就唔會咁多人嘅醫生都唔建議打

你明唔明點解會出現佢哋唔開醫生紙?

就係佢哋部分醫生嘅專業醫療觀察認為好多人唔適合打所以先要開醫生紙吖嘛

如果支針真係好似牛豆話咗hpv完全低風險點解會出現呢啲情況?

你仲係唔明個邏輯

真係絕對安全冇風險啲醫生一早叫人打唔使政府落order禁出醫生紙啦
真!

希望唔信嘅繼續唔好信
信念要堅定
屌你老母我成個post都冇講deep state,你係咁屈鳩我

你再當我引用derp state我就唔再同你討論,因為你代我設定立場呢個討論已經唔需要
成班撚樣話科學精神但係而家出現一個客觀現象,未搵到個成因;開始探討下就提出諸多理由叫大家唔好繼續尋找真相因為要信權威
咁外國都好多人打咗你又點睇
嗰面仲多老嘢打咗
一樣好多”醫生唔開紙”?
咩既成因?死好多後生?人地咪話咗你亂interpret data
我信達爾文

支持打針的人要繼續打
唔好輕易轉軚
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/wr/mm7104e2.htm

CDC網站大把做好晒statistical analysis 既資料去證明唔打針既非老年age group 死多過打針既
不過你要視而不見都冇辦法

唔好話美國,英國都keep 住有publish 相關資料
https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/bulletins/deathsinvolvingcovid19byvaccinationstatusengland/deathsoccurringbetween1january2021and31march2022
佢哋願意打我完全冇意見,你唔好扯開話題我係問緊點解香港會出現好多醫生唔建議病人打???

醫生唔建議病人打呢個唔係政治問題係醫療問題點解會出現
死好多後生呢個係客觀事實有數據睇

至於佢哋係死於delta病毒,還是死於唔打針,還是死於打咗針

呢個咪係我哋要探討嘅問題囉

係你班自稱科學嘅人直接ban咗死於打針呢個可能性未有任何實證就話一定係上兩個原因
你個標題用疫苗啟動後已經唔客觀
用番你邏輯,標題寫「香港政府不承認BNO為旅遊證件後大量40歲以下人士死亡」都係客觀事實
我唔想睇結論

我想睇原始數據呢樣嘢先係最客觀

你有上過大學year one 統計學已經教你所有報告同圖表都可以根據統計學製造一個researcher 想要嘅結果

但係講咁耐都係冇最原始嘅一手數據

我要嘅嘢好簡單好似我提供嘅圖表咁:有年齡,有打針非打針,有日期,死亡人數就搞掂

你提供嗰啲全部都係得部分data唔可以絕對客觀感解釋所有嘢
你講得啱,呢個係客觀事實

科學同討論就係論證有冇關係

你鍾意真係可以寫份research政府否定bno後出現大量年輕人死亡,不過呢兩個係咪直接關係就要中間研究我而家就係做緊一樣野而你哋就係未研究已經否定

你講得出呢句已經知道你根本唔係一個信科學嘅人
多謝賜毒!
苗撚根本弱智

所以唔會同佢哋嘈

得分子,冇分母咁都叫客觀??

全國有幾多40歲樓下打咗三針?幾多打兩針?幾多打一針?幾多唔打針?
全世界共同現像都係年紀大或者長期病患死者佔大多數,仲要而家死既係打左針佔大數,有班仲要係4-5針我諗傻仔都推算到枝針係咪真係有用啦
由初初防感染(但愈爆愈多) —》防重症(3針率已過8成,但重症入院人數又高左) —〉防死亡(但4-5針的照死俾你睇)
下一步係咪要sell防無得投胎

班友好似無諗過2019前,班高齡同長期病患染到普通感冒都係高危易死,佢地世界觀2019前係咪空白
基本上一個健康正常既年輕人大多數都頂得過個19病毒。
所以係咪真係有必要全民迫針?仲要枝針研發未夠一年、未知長期有咩副作用…但而家開始慢慢見多左唔同地方都有人突發暈低..2-30歲既人都唔少。

預期投放資源迫針,不如投放去醫療方面好過啦增大個支援能力同範圍,其實仲有唔少其他更急切需要既病人。
教育方面可以做下公民教育著重個人健康生活習慣、教下市民點增強自己天然免疫力。而唔係不停loop果d磚學兇嚇人既廣告

到呢刻班教徒仲推係枝神針配服,我都支持打針嫁所以希望佢地可以日日打,打好打滿咁咪可以解成就囉
我就諗住放低所有成見用數據去證明事實

你睇返佢哋官方出所有claim年輕人唔打針死多過打針好多人嘅數據全部冇講有幾多年輕人打幾針

冇份母得份子
邊有ban 係唔太可能咋嘛

Difference係statistically significant?
我相信好多人已經睇得出條傻尻根本無貨俾迫到佢開始玩泥漿摔角。

你貼晒一手數據又點吖
你覺得你出post好客觀?
億幾人打左針
然後咁岩有一星期某age group peak 死800多少少就拎出黎打飛機

Data 係客觀呀
但你東拉西扯data又點計?
明明個implication 弱到不行
俾人que到答唔到
就只係識得叫人拎數據
依家覺得針有害嘅係你
cdc有晒raw data自己唔搵
是咪on9的

睇你隔幾日就出個post challenge 疫苗
你唔當自己反苗都好
至少睇你之前嘅post你係唔信苗

但你咁嘅分析能力
我都係建議你唔好晒時間
到頭黎你都只會堅持自己想信嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞