美國cdc數據:疫苗計劃啟動後四十歲以下人口死亡數據比未接種前更高

394 回覆
85 Like 96 Dislike

呢個係全部年齡死亡人口,最勁就係2021年1月

呢個係單計44歲以下人士死亡數據,最多人死嘅高峰期係2011年9月

呢個係兩者對比圖

圖中日期劃分接種計劃開始前後

美國政府於2021年4月開始全國普遍接種

以下係美國2021年五月及2021年7月接觸人數,前者完成兩針接種有一億二千萬人,後者1.6億人,完成接種兩劑疫苗人口接近一半

以上圖表資料來源美國cdc

https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm#SexAndAge

單睇圖表數據44歲以下年輕死亡人士高峰期正正就喺全國開始普遍接種疫苗後大幅增加,與總人口相比四十歲以下年輕死亡人口高峰期並非2021年9月,正正就是全國推行疫苗計劃後數個月,似是全國接種最少兩劑人口已達一半
小弟唔係讀統計學,所以可能有分析錯誤如有任何錯誤請更正
唔知道、亦唔肯定美國44歲以下武肺死亡人口於全國疫苗計劃推行,人口一半完成兩劑接種後出現大量死亡有冇關係?
暫時未搵到,但係單單淨係睇數據美國44歲以下死亡人口突然高峰期就係打針之後幾個月突然急升
問題係而家出現客觀證據,我唔係話有必然關係但係年輕人口無端端點解會死咗咁撚多?呢個係值得研究

未打武肺疫苗之前未試過死咁多相對年輕人口
https://youtu.be/GoRxM0ei8ns

eu之前好似嘈緊Pfizer?
揾唔到中文媒體,有冇人幫下眼
如果可以請使用推文功能,呢啲post已經冇人睇
疫苗計劃啟動後時間即刻疫症大流行時期,40歲以下零針撚死多咗囉
據統計,世界上喝過水的人最後都死了,死亡率高達百分之百
SARS咪係囉
問題嚟啦點解疫苗計劃啟動即刻會進入大樓流行????

同樣進入大流行點解年輕人口增長幅度遠高於老年人口
唔該唔好比喻不論講戇鳩嘢轉移視線

按照你嘅講法

飲水一定會死,武漢肺炎一定會死,所以武漢肺炎同呢幾年死咁多人完全冇關係
其實點解你又會信cdc 嘅數據既?cdc 就無deep state 人?就唔駛聽拜登指揮?
原來用呢幅圖就代表打針同死亡急性冇關係

科學邏輯

厚面皮詭辯,琪琪燒酒當反駁咗真係人無恥便無敵
呢個post我地暫時唔討論陰謀論,因為陰謀論冇得講

我哋用暫時官方數據去講其實都足以證明可能有問題
疫苗計劃急急啟動,原因係疫情大爆發,40歲以下零針撚死多咗
我唔明

死亡高峰期即係講緊40歲樓下死好多人,係講緊7月打後三個月高峰期係9月

疫苗計劃啟動係4月

你個次序唔啱喎
就算陰謀論係真
deep state隻狗都報對deep state不利資訊 = 更加似真
你咁樣係訴諸無知
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/訴諸無知

"是一種邏輯謬誤,主張由於一件事未被證明是假的,因此它是真的;或者,主張由於一件事未被證明是真的,因此它是假的。到頭來,「證據不存在不代表是存在或不存在的證據」。"
巴打指打疫苗效用
好似有人提過病毒變種速度一定係快過疫苗推行,要打booster 1,2已經證明咗支疫苗係唔會升級

而家我都唔討論係咪支針令到啲人死多咗,我淨係攞個客觀數據出嚟都已經有勁多人入嚟搗亂,佢哋嘅反駁理據就:係飲水都會死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞