美國cdc數據:疫苗計劃啟動後四十歲以下人口死亡數據比未接種前更高

394 回覆
85 Like 96 Dislike
樓豬尊重事實就pin我呢個comment

唔該你尊重返我地時事台文化
樓豬講野咁政治正確 完全諗唔到點樣唔十卜
走去踢爆樓主係我唔啱
邊個唔正皮樓豬 一律當五毛同block
手殘負評左
樓豬唔好block 我
跟據老蕭既講法, 科學容許你鳩翕, 只要錯左改返正都係符合科學精神。

現實係點呢?就係一班迷信科學既人以科學名義不停鳩翕, 提出質疑者被打成係反科學, 吹牛吹到就爆就改定義, 咁就仍然係科學, 提出質疑者仍然係反科學。

輝瑞被踢爆做測試時, 安慰劑效應組原來都打埋疫苗時, 老蕭當時既評論話因為當時好危機,打埋都合理喎, 睇下幾咁符合科學精神。

跟住2021 年係咁吹既有效, 住院當中有幾多% 未打針, 高峰時成 九十幾%, 計法係以有疫苗開始計, 以入院當中打左針同未打針既人去做比較,當時未打齊兩針當未打針去計,仲要係以累積方法去計, 咁唔駛講都知最初幾個月一定係未打針既比率高過打左兩針既入院蚊多好多啦, 直到21年7月咁上下, 英國出現入院者當中, 打兩針感染者多過未打針時, 老蕭就話唔可以咁計既, 咁點解之前又一路咁計又得, 去到打針者多過未打針者時又唔接受呢?呢D咪cherry pick 囉。所以呢, 7月後就改口風, 拿,應該呢, 要用返對上7日或一個月做數據, 跟住呢, 仲應該用埋人口不同地區打左針同未打針既數去計,仲要分埋age group, 幾咁神奇, 之前一定係瞓左啦, 跟住就話啦,係防重症咋, 唔係防感染架, 哦, 原來係咁, 之前係有效率,依家係防重症, 我真係唔識科學!

老蕭當時成日提住每日死幾多人, 咁當時又有人踼爆左CDC要求只要死時有武肺, 死因就寫武肺, 就算撞車死又好, 自殺死都好, 只要條屍驗到有武肺, 死因就要寫武肺。去到副作用, 老蕭又話好安全, 基本上除左打完即刻過敏,基本都冇事, 心肌炎呢,係有得醫, critical thinking 呢知係咪心肌痰死多左人呢, 就要比較返以往數據既, 日日都有心臟病死既,事實數據無多左丫嘛。咁當時咪check 下流感又死左幾多人囉, 竟然揾唔到當時流感死亡數,但上一季心臟病死或其他死原又揾到喎, 幾咁神奇, 幾想當時力推打針要掉人去孤島既老蕭會唔會講解下點解當時無流感死亡數或重症數, 係咪流感己經好安全,無致死記錄, 唔再需要打流感針? 以前係預防流感叫人打流感針, 日後記得改口講預防重症, 所以打流感針啦

我就好支持呢班認同防重症既人keep住打針, 記得check 針紙, 每半年就好去補針啦, 特別係老蕭, 佢個年紀好危險架嘛, 年年兩針, 令你放心
Cctoy
你要比枝針有冇用,就比同時段已打同無打嘅死亡率啦

CDC數據 2021年9月 123M vaxxed

同樣係CDC數據 2023年 1月6日 101M total cases

2022年美國至少有330M人口 姐係代表打左針人既冇落case既都計埋入去 未打針既 (330M-125M)205M入邊有147M(205M-58M)就唔計 nice try shill
針撚已成為等死的一群
佢只會睇適合佢narrative data
一係就話人無公佈(其實有)
跟住一係話damage is done (死都話發生過)

正一包拗頸死唔會認錯
#109????

話說係咪我唔識睇統計數字點解啲數加落去多過總和嘅
樓豬是咪做開content farm
將data 東拉西扯就當係因果
2021年Delta dominating 又唔講
死左嘅人有幾多係有針無針 又唔講
邊度加唔埋
又想屈CDC data 唔consistent?
樓豬既科學精神就係阿叻精神
你就仲好笑
擺明冇睇dataset details 既scope 同data field definition 就出嚟吠
你打針之後先開始飲水?
個腦飲水

邊條definition你唔明白?

睇埋個scope 打一針死左都唔計添

2021 Sep 113M fully vaxxed vs 2023 Jan 101M Total cases 對自己有利就計 不利既就唔計 how convenient
你仲未知自己錯乜
真係清楚個data 做乜就唔會拎101m case count 同31個州/巿既125m 已打針人口作比較
其實大部分人都打咗,你就算data證實哂,都會選擇性唔信你的 宜家咁多 “隨地倒”sudden death,啲人都唔信就無辦法
有睇開應該會知 佢有效率 計法完全係 9黎
無知得過你條on9仔,你唔會死咩正碌柒
好耐冇見之前連登果幾個撐苗人士出嚟講嘢
pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞