美國cdc數據:疫苗計劃啟動後四十歲以下人口死亡數據比未接種前更高

394 回覆
85 Like 96 Dislike
我都話你由頭到尾用有色眼鏡睇我

我從來都係持開放態度只不過質疑苗嘅有效性同埋副作用,我從來都冇玩過疫苗冇正面作用,不過我更加相信正常普通健康嘅年輕人靠身體免疫力已經足以戰勝武漢肺炎

從來我都話長期病患者或者老人家喺醫生判斷下可以考慮接受疫苗及藥物輔助

我不嬲唔係反對疫苗係反對推於過急嘅疫苗,我一早已經講過我自己上年先打完hpv疫苗,我點會係個唔信科學嘅人
咁邊個可以咁肯定到枝19 係safety?而家只係面世第二年,咁快可以知safety?
我眼見都係得你地班傳針教先咁夠膽肯定咋喎咁又係既,你地既數據採樣方法咁彈性,點會唔safety
14日後唔計、blood Clot唔計、自己本身有基礎病唔計…etc
反正你連話飲水因果都答得出你喜歡就好啦。
會唔會其實係你見到有人打擊左你信仰當全部人係反苗反科學

我個人只係對事唔對人係呢枝19針令我有極大疑問0者
唔該你唔好扯開話題同上綱上線
oh 我錯了, 我以為你係之前果個數據大師,原來佢已經潛左水, sorry

你前文只講immune 好specific, 咁講法太有誤導性'本來諗住bin c

既然你知'咁就唔好講無B記憶細胞無免疫呢D說話啦'你講野講一半既回答style實在太容易令人誤會你係果D 科學教教徙
搵多d有意義既數據啦

Deaths registered in England and Wales, 30 Dec 2022

同5年平均比較 死多左20%人

就算Death Involving Covid再作大幾倍都cover唔到死突左既人

Daily no refunds 系列
https://www.pfizer.com/refund

係喎好醒喎,全部人唔識得你最叻。
但枝19除左引起免疫記憶,仲會識製造spike protein嫁喎,有研究過針後既人檢查到spike protein係會周圍走仲會停留唔同器官位置喎,幾個月後都仲係度未排出。你唔可以忽略呢樣野喎,學CDC帶頭盔刪左句「mRNA and the spike protein do not last long in the body 」當無事發生就ok?

請問你有咩高見,點處理呢堆spike protein?
因為innate immune system無咩好討論
講打針就已經係講緊adaptive
我都唔知呀 中武肺都會有spike protein 隻嘢一樣識周圍走 又點解無問題既?
咁我唔知你點諗喇
我自己理解就一個直接打入血,仲要不停製造呢類副產品走混全身,blood colt機率就增加。
天然感染就經上呼吸道感染,尤其是而家呢隻O記,毒性更加不值一提。

係囉,你突破盲腸喎。點解隻19病都無枝19針咁毒既?

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/wr/mm7115e1.htm

疫苗有咩作用 最直接就係睇:
打針死vs冇打針死

乜嘢疫苗計劃
1.推左班友唔打咪又係一樣
2.當時係咪有新一波?唔記得 自己check
3.vaccine coverage rate 係點?
4.當時係咪開放返?染病rate vs death rate係點?

如果你搵到更有說服力嘅data set先再講
其實睇返數據因為死人太少所以好難比較

譬如話唔打針死三個打針死咗一個,你好難話打咗針有用三倍

不過呢啲客觀數據都幾好如果有埋打針人口同唔打針人口嘅接種率就會更加準確
毒針係真架
枝針係專門purge d劣等人口嘅工具黎
樓主已經親身証明左,佢話自己有副作用,睇怕應該五年內就死,請珍惜樓主
如果死者中有埋幾多係長期病患/健康既比率就更加好
咁樣先係公平
Total 6000唔夠?
講緊年輕人有頭到尾我都冇否認老人家
climate change/coincident 姐
一定唔關疫苗事
多謝提供資訊
但我想再睇得仔細d,有無機會可以搵到under 50各個唔同既group的數據。
最好有埋健康組 / 長期病患組Thanks

呢兩張圖表我理解到係booster左果班開始追貼unvax果班,尤其係3月到4月果期發生咩事
照正常booster左唔係應該保持住係低水平death rate?
但未boost果班都仲係保持住2x%

求解答
下 武肺都識周圍走架喎 其他器官都發現過佢
仲要不停自己複製 一樣一大堆spike protein
其實你知唔知spike protein邊度黎架

你又啱呀 咁即係代表spike protein唔毒?
會唔會係你唔明人問乜
點解染疫可以自己康復無事?無呢個情況發生
但19針有機會搞到blood clots?案例比比皆是喎
所以咪問你點解兩者既spike protein有分別既

問你你問返我吊你 你係咪咁小學雞呀
又人身攻擊
我係問緊你 既然大家都係spike protein 中武肺無事 即係支針你所謂既”出事”唔關事?

無咩分別 疫苗mRNA係根據病毒個sequence整出黎 mRNA同武肺virus入到你身體 都係用你身體amino acid整spike protein

Btw 其實有過統計中武肺心肌炎係more frequent than打針 你知道唔打針都有機會心肌炎架可?即係background案例
https://theconversation.com/myocarditis-covid-19-is-a-much-bigger-risk-to-the-heart-than-vaccination-174580

//Before COVID-19 the incidence of myocarditis was between one and 10 cases per 100,000 people per year.

risk of myocarditis after infection with COVID-19 is much higher, at 146 cases per 100,000

risk of post-vaccine myocarditis is 2.13 cases per 100,000 vaccinated, which is within the range usually seen in the general population.//

你既比比皆是又有無support? Oh yea, 主流傳媒無講right, 即係口同鼻拗
大多數人打咗針,但只佔Covid總死亡人數嘅6成,仲要有下降趨勢

少數人未打針,但已經佔Covid總死亡人數4成,仲要有上升趨勢

呢兩幅圖反而證明緊疫苗有效
你講到咁毒仲叫老人家考慮打?

何謂過急先
用傳統要排隊打review既interval去睇係無得比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞