17/18 學年non jupas&副學士專區 (65) Offer God 快來

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Edu languages studies English major
city im god

下年都差唔多,如果poly政策冇變既話
睇路啦各位non jupas仔,唔好sem3 hea住過

poly政策少左ugc 位?

大部份CUT左1半senior位以上

why?

政府放風檢討副學士政策

HKCC以後冇得用升學率打飛機
事實係POLY高層覺得年年收班GPA咁低既人返黎又爛GRADE又DEFER又成,覺得條數好柒,咪寧願收高D,GPA到某個位就直頭有位都唔撚收
咁成堆GPA中間人士咪入晒CITY,拉高返個分

呢樣真 hkcc年年吹到八九成升學
其實poly咁做先正常 無謂因為親生仔就收

不過今年poly連對自己本部hd都係咁 又真係幾仆街

有冇source
City linguistics aid
City linguistics ais
UGC offer god
跪求offer god賜我 cityu im offer
無offer 喺手唔知點算
唉,報咗cu psycho yr1, 仲係under consideration, in 都冇得in
希望快啲有消息啦
City tvb offer god
Mkt offer god

bu同edu好大分別咩

Edu 果科有啲environmental science要讀
可能出路會好啲
今日同佢果科啲人傾過佢地有intern係去國泰計炭排放果啲
起馬都叫識啲野先
Gis 真係讀完一堆theory唔知做咩野咁就畢業

畢左業你就知好難搵工

校名緊要d

依位人兄唔知,env sci畢業出黎都係NGO食緊屎,你點會有出路多D既錯覺
再加上你果科,又唔係pure env sci畢業,你報同一個位又夠人地搶? 加上EDU排名同BU唔知差幾遠,自己睇QS 係好多HR眼中,EDU咪仲係IED,跟本冇升格到

Ok all in gis

咪撚傻啦 升格咗仲ied乜9 你dse入ges都要好高分㗎 不比gis差 gis反而收低gpa同dse唔高都入到,巴打自己衡量 出路黎講我同你一樣都覺得ges比gis好乞食啲

痴撚線bu同edU梗係揀bu啦
出面HR撚知邊科dse難入d咩
校名>>>>>>科目 反正都係乞食科係都揀間好d既學校

Edu 果科有啲environmental science要讀
可能出路會好啲
今日同佢果科啲人傾過佢地有intern係去國泰計炭排放果啲
起馬都叫識啲野先
Gis 真係讀完一堆theory唔知做咩野咁就畢業

畢左業你就知好難搵工

校名緊要d

依位人兄唔知,env sci畢業出黎都係NGO食緊屎,你點會有出路多D既錯覺
再加上你果科,又唔係pure env sci畢業,你報同一個位又夠人地搶? 加上EDU排名同BU唔知差幾遠,自己睇QS 係好多HR眼中,EDU咪仲係IED,跟本冇升格到

Ok all in gis

咪撚傻啦 升格咗仲ied乜9 你dse入ges都要好高分㗎 不比gis差 gis反而收低gpa同dse唔高都入到,巴打自己衡量 出路黎講我同你一樣都覺得ges比gis好乞食啲

痴撚線bu同edU梗係揀bu啦
出面HR撚知邊科dse難入d咩
校名>>>>>>科目 反正都係乞食科係都揀間好d既學校

一定係揀bu 點解仲要諗
有無人開AIS group??
Me tg:Wnwnwnsksk
每日拜offer god
Polyu offer god
Cityu offer god
小弟ou econ 升year 2
cgpa 3.26(sem1 3.18,sem2 3.33)

有意報出年bu gis
請問下有冇機
有冇ching可以講下non jupas轉major既case成功率高唔高?
cityu polyu surveying offer god
i

PolyU 好似派哂啦 if 無人reject既話
Polyu engineering bd offer god
Cu engineering offer god
Hku engineering offer god
Year1 entry
小弟ou econ 升year 2
cgpa 3.26(sem1 3.18,sem2 3.33)

有意報出年bu gis
請問下有冇機
有冇ching可以講下non jupas轉major既case成功率高唔高?

冇話唔得既 但all in gis 一科有d危
Gpa高d會好d
Hku mbbs second chance
啱啱gis call 我 問有冇興趣讀
係咪有機會
只求一個ugc offer
city psycho 你幾時接我走

Gpa幾多?
係咪有機會

佢琴日都call左我
係咪有機會

佢琴日都call左我

佢話留意sms email 同bu non jupas application system
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞