賣咗十年眼鏡,您問我答3

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
2 weeks con 有咩牌子推介?大約幾錢係算平?
本身戴開1day acavue (唔識串)
Thanks

袁澧林一定要戴博士倫

信你 聽日去格下價先 thabks
2 weeks con 有咩牌子推介?大約幾錢係算平?
本身戴開1day acavue (唔識串)
Thanks

袁澧林一定要戴博士倫

信你 聽日去格下價先 thabks

戴開acuvue 其實返唔到轉頭
我見過天水圍元朗區有人重平過我😭
近視散光都750左右
請問一下用咩鏡最好
漸進式又有冇用
如果買框再去鋪頭配鏡片
邊啲鋪比較唔會黑面
例如大連鎖店、私人鋪、樓上鋪?
對emily手工眼鏡框有少少興趣
700度近視
250散光
配藍光鏡+超薄預幾錢落樓?
都成5,6年未換眼鏡

想問下臉長 臉大 既話
咩形狀框最好睇?
右眼近視400度左右 散光應該二百幾 左眼遠視400度左右 散光都係二百幾 配鏡要幾錢 無咩要求
如果買框再去鋪頭配鏡片
邊啲鋪比較唔會黑面

Emily有四間指定配鏡店
我係其中一間
近視散光都750左右
請問一下用咩鏡最好
漸進式又有冇用

散光750
右眼近視400度左右 散光應該二百幾 左眼遠視400度左右 散光都係二百幾 配鏡要幾錢 無咩要求

200左右
700度近視
250散光
配藍光鏡+超薄預幾錢落樓?
都成5,6年未換眼鏡

想問下臉長 臉大 既話
咩形狀框最好睇?

配1.67最抵
因有現貨300散
6舊零
300度近視, 如果1k到配唔配到幅非球面既玻璃鏡?

200左右

巴打搵你可唔可以驗眼同配埋鏡
巴打,我想驗眼配眼鏡,有無好介紹
啱啱俾老母坐彎左左隻腳
屋企人嘗試整嗰陣跌埋粒螺絲
睇黎要配副新

我平時返工都戴con,
收工就去配,度數係咪會唔準?

留名學習
啱啱俾老母坐彎左左隻腳
屋企人嘗試整嗰陣跌埋粒螺絲
睇黎要配副新

我平時返工都戴con,
收工就去配,度數係咪會唔準?

留名學習

唔好太累就可以
真係防到UV嘅太陽眼鏡有咩推介
啱啱配蔡司鏡唔係最平個隻
1600送藍光
算唔算抵?

同埋acetate架有咩保養方法?
日日返工都要對足電腦八個鐘,防藍光係咪會對眼好D?
另外,想問有冇咩嘢可以令鏡片唔起霧,因為呢期日日落雨好潮濕,一出冷氣房眼鏡就起霧

點解我上同下既問題已覆,但係得我果個未答既?要查資料嗎?
日日返工都要對足電腦八個鐘,防藍光係咪會對眼好D?
另外,想問有冇咩嘢可以令鏡片唔起霧,因為呢期日日落雨好潮濕,一出冷氣房眼鏡就起霧

點解我上同下既問題已覆,但係得我果個未答既?要查資料嗎?

漏左啫
防藍光始終一定舒服d
不過睇野偏色

唔起霧要買特別藥水/布先做到

巴打想問下依隻鏡出邊賣緊幾錢左右,想知有冇做左水魚
如果買框再去鋪頭配鏡片
邊啲鋪比較唔會黑面

Same,但想問多句 因為框嘅料我真心唔care,諗住淘 咁我齋驗眼配鏡片有冇邊間樓上鋪推介?

利申完全唔識,中度近視輕度散光 純粹求個意見
唔該曬
如果買框再去鋪頭配鏡片
邊啲鋪比較唔會黑面

Same,但想問多句 因為框嘅料我真心唔care,諗住淘 咁我齋驗眼配鏡片有冇邊間樓上鋪推介?

利申完全唔識,中度近視輕度散光 純粹求個意見
唔該曬

樓上鋪?
U think u
唔近我
我諗你唔求最平可以去polyu clinic /盲人輔導會配
如果買框再去鋪頭配鏡片
邊啲鋪比較唔會黑面

我係其中一間

你果度好遠
如果買框再去鋪頭配鏡片
邊啲鋪比較唔會黑面

我係其中一間

你果度好遠

有四間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞