賣咗十年眼鏡,您問我答3

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
1.74 鏡片加濾藍光 大概幾錢
對emily眼鏡框有性趣 佢建議深近視要配1.74鏡

完全新手配開配配鏡片

1.74未有現成藍光
幾度啊你

左眼近視550度 散光175
右眼近視750度
宜家鏡片勁厚一戴眼鏡對眼就細左勁多

即係1.74無抗藍光呀

要訂做…價錢應該要預貴無抗藍光鏡一倍

1.74無抗藍光一般幾錢
1.74 鏡片加濾藍光 大概幾錢
對emily眼鏡框有性趣 佢建議深近視要配1.74鏡

完全新手配開配配鏡片

1.74未有現成藍光
幾度啊你

左眼近視550度 散光175
右眼近視750度
宜家鏡片勁厚一戴眼鏡對眼就細左勁多

即係1.74無抗藍光呀

要訂做…價錢應該要預貴無抗藍光鏡一倍

1.74無抗藍光一般幾錢

我同你度數差唔多一樣…但散光淺你少少 配左1200$ 鏡架上網買大概200舊水
你一日係鋪幾多個鐘?
悶唔悶?d客西唔西?
覺唔覺得做眼鏡鋪有d埋沒左自己?
覺唔覺d客奉旨免費驗眼好on9?

你地如果想入醫院做難唔難?

正所謂「苦樂全在主觀的心,而不在客觀的事」,邊行都會遇到西客,好在我touch wood都拆得掂
我一直都相信世界沒有懷才不遇,只有自視過高,所以點解賣眼鏡係埋沒自己?

牌入HA應該唔難,我呢d 就算吧啦
想問icberlin值唔值咁貴

個鉸位係勁嘅,自都係佢fans(有幾副)
貴唔貴呢,我只可以講外國買好似無咁貴
巴打 你點睇visual cxxxxxx, warexxxxxx 同blackxxxxx? sell眼鏡好唔好做?
你一日係鋪幾多個鐘?
悶唔悶?d客西唔西?

正所謂「苦樂全在主觀的心,而不在客觀的事」,邊行都會遇到西客,好在我touch wood都拆得掂
我一直都相信世界沒有懷才不遇,只有自視過高,所以點解賣眼鏡係埋沒自己?

同意你話做邊行都有西客
所以巴打你本身係鍾意眼鏡?
不過我諗應該至少唔抗拒?
可能因為我有其他興趣,就幾西都頂得順
我都有做過相關行業,好憎,所以可能少少事我都想發脾氣
唔好介意我入世未深亂講野
你一日係鋪幾多個鐘?
10hrs
悶唔悶?d客西唔西?
敬業樂業吧
客人要雙向
你對我好我對你更好
我淨係識驗眼
我成日認為
如果個客識乜 又免費幫我做 我又唔介意免費驗眼

靚女唔難

巴打你鋪頭係淨配眼鏡定有做其他野?
我記得你係poly架喎,如果淨賣眼鏡,其他讀書時學過既野用唔番,唔覺得可惜?

仔難d入HA?
咁clinic呢?難唔難?(仔同女都想知)
Thanks 巴打
你一日係鋪幾多個鐘?
10hrs
悶唔悶?d客西唔西?
敬業樂業吧
客人要雙向
你對我好我對你更好
我淨係識驗眼
我成日認為
如果個客識乜 又免費幫我做 我又唔介意免費驗眼

靚女唔難

巴打你鋪頭係淨配眼鏡定有做其他野?
我記得你係poly架喎,如果淨賣眼鏡,其他讀書時學過既野用唔番,唔覺得可惜?

仔難d入HA?
咁clinic呢?難唔難?(仔同女都想知)
Thanks 巴打

其實用得番
因為以前眼鏡比人叫眼鏡佬
到我地叫視光師
已經因為我地deliver 到某d知識而改觀

款多都係果幾間(上X, Wx, x黑,仲有間BlxxxSmxxx),聞說X黑折多d
其實有d 街坊眼鏡店都會有呢d 牌子,不過價唔多貼市
巴打 你點睇visual cxxxxxx, warexxxxxx 同blackxxxxx? sell眼鏡好唔好做?

三間都有見過工,感覺都差唔多,後生有活力,又鍾意潮嘢嘅嘅我認為會有得著
不過眼鏡同光學技術都不是呢三間重視嘅嘢
樓主有無諗過做視光
你一日係鋪幾多個鐘?
悶唔悶?d客西唔西?

同意你話做邊行都有西客

唔好咁講,您無聽過子華神講過份糧係受氣嘅賠償咩? 我自己本身對眼鏡唔算係有興趣,純粹係自己要戴,但做咗幾年開始會想研究眼鏡嘅嘢,慢慢儲吓經驗,問吓前輩,睇吓書同上吓網(鬼佬網optiboard教曉我好多),反工又無咩動機轉工,咪學多d 等自己唔好咁易比人淘汰囉...
火就梗係人人都有咖啦,爭在發出來定收埋嘅啫
樓主有無諗過做視光

去蘇格蘭讀三年,梗係有啦,不過no money no talk

三間都有見過工,感覺都差唔多,後生有活力,又鍾意潮嘢嘅嘅我認為會有得著
不過眼鏡同光學技術都不是呢三間重視嘅嘢

佢地重視既係眼鏡款?
之前好似問過但搵唔番

想請問3百零度近視,百幾或以下省光既話,1.56同1.61個分別大唔大?

值唔值得俾接近多一半既價黎配1.61?

Thanks
你一日係鋪幾多個鐘?
悶唔悶?d客西唔西?

同意你話做邊行都有西客

唔好咁講,您無聽過子華神講過份糧係受氣嘅賠償咩? 我自己本身對眼鏡唔算係有興趣,純粹係自己要戴,但做咗幾年開始會想研究眼鏡嘅嘢,慢慢儲吓經驗,問吓前輩,睇吓書同上吓網(鬼佬網optiboard教曉我好多),反工又無咩動機轉工,咪學多d 等自己唔好咁易比人淘汰囉...
火就梗係人人都有咖啦,爭在發出來定收埋嘅啫

我聽過呢句說話,我都好同意
我番pt打工我都係咁諗
我都好明白我plan緊個行情況都會差
可能我真係冇咩興趣甚至抗拒,所以真係脾氣暴躁左好多好多
所以黎緊應該會換下公司同接觸多d另一行,再考慮下係咪轉
配眼鏡時可唔可以叫佢寫返近視散光果類資料比我?
點睇變色龍全視線?想配副(懶得帶黑超)

成個盲人咁撚樣

差唔多啦呢個價錢1200蚊包唔包鏡架??唔包既話已經好平(不過你一定係用平價鏡架)

差唔多啦呢個價錢1200蚊包唔包鏡架??唔包既話已經好平(不過你一定係用平價鏡架)

垃圾膠架, 窮學生冇咩錢, 之前果副用咗花4年花曬, 而家先再配
希望冇買貴太多啦

4K br 我做緊 600
加埋框唔貴吧
之前好似問過但搵唔番

想請問3百零度近視,百幾或以下省光既話,1.56同1.61個分別大唔大?

值唔值得俾接近多一半既價黎配1.61?

Thanks

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞