賣咗十年眼鏡,您問我答3

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
想問港島邊到配抵,有近視同散光各150左右,唔追牌子,budget一千樓下,屯門太遠入唔到黎
請問ray ban 太陽眼鏡想配近視鏡有咩選擇
想問港島邊到配抵,有近視同散光各150左右,唔追牌子,budget一千樓下,屯門太遠入唔到黎

去老銅灣仔行吓,收吓傳單比較吓啦

巴打度數深嗎?唔深嘅好多選擇,aviator都得,不過就唔係原裝鏡了

巴打度數深嗎?唔深嘅好多選擇,aviator都得,不過就唔係原裝鏡了

4百幾加散光,原裝鏡有冇得整?
同埋價錢大約幾多?(最平非原裝鏡)
眼鏡巾抹完上面有水係咪風乾就得?怕唔怕會黐塵?

需唔需要另外洗?

需唔需要另外洗?

眼鏡布可以的話好似洗面巾咁定期「羅」吓會好d

需唔需要另外洗?

即係定期曬同風吹吓?

需唔需要另外洗?

即係定期曬同風吹吓?

懶嘅話可以同底衫褲一齊洗

4百幾加散光,原裝鏡有冇得整?
同埋價錢大約幾多?(最平非原裝鏡)

幾乎全部太陽眼鏡生產商依家都唔接RX鏡了
報價其他巴打幫到您

需唔需要另外洗?

即係定期曬同風吹吓?

懶嘅話可以同底衫褲一齊洗

唔該哂
依家啲眼鏡搞完一輪都要千幾蚊
咁樣睇返其實Rayban 都唔貴

其實配眼鏡最緊要都係驗眼果part,驗得好配得好先係最重要。老實講Rayban今時今日嘅用料真係同普通牌子差唔多.....

其實配眼鏡最緊要都係驗眼果part,驗得好配得好先係最重要。老實講Rayban今時今日嘅用料真係同普通牌子差唔多.....

巴打覺得驗一次眼大概幾耐度?
去放完瞳先驗係唔係真係準好多?

巴打指幾耐要驗一次眼?

放唔放瞳真係見仁見智,個人覺得大人唔放都無乜問題
想配副黑色幼框金屬眼鏡,仲想要眼鏡臂有彈性冇咁易斷。前日喺青衣睇到副Niro幾OK,架要二千鬆啲,會唔會有平啲嘅選擇? 謝謝。

有的,請再細心尋找

題外話,轉工轉到了一間主力做街坊生意同一牌主理的眼鏡店,見識到醫療券令不少長者換眼鏡,好後悔當年jupas唔報optom報了philosophy同psychology.....

好奇想知點解轉工
Sales通常做生不如做熟

老闆問題

你前老細唔係好似幾ok嘅咩?
Rayban Aviator 係咪都可以配有度數鏡
太慨幾錢左右
3000樓下買唔買到大部份金子淨框,仲有邊到買齊款同埋平啲,等一次買眼鏡,唔該曬
想配副黑色幼框金屬眼鏡,仲想要眼鏡臂有彈性冇咁易斷。前日喺青衣睇到副Niro幾OK,架要二千鬆啲,會唔會有平啲嘅選擇? 謝謝。

有的,請再細心尋找

題外話,轉工轉到了一間主力做街坊生意同一牌主理的眼鏡店,見識到醫療券令不少長者換眼鏡,好後悔當年jupas唔報optom報了philosophy同psychology.....

好奇想知點解轉工
Sales通常做生不如做熟

老闆問題

你前老細唔係好似幾ok嘅咩?

ok 還OK, 壓力(跑數以外)太大了,而且有好路數,仲唔走咩....
3000樓下買唔買到大部份金子淨框,仲有邊到買齊款同埋平啲,等一次買眼鏡,唔該曬

日本最平...
太慨幾錢左右

冇原裝度數鏡你ok ma

日本最平...

咁香港呢.....

左右分別200 同350 度
75/100 散光
太慨幾錢左右

冇原裝度數鏡你ok ma

靚就得, 想大慨知做唔做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞