賣咗十年眼鏡,您問我答3

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
點解我用新開既con 睇野會濛,但用耐左會清d 同反而舒服d
我好快會開Hoya account
應該傾d promotion 比巴打

Btw
我覺得比8元仲要睇廣告真係不了
其實大牌子既中金鏡架會唔會好易生鏽,有冇經過特別處理
冇既話大汗戴咪好易打柴

正常眼鏡合金會用銅鎳類居多(類似一蚊銀果種合金),處理不當會起「銅綠」,當然近年靚金屬架幾乎都會用鈦同鋼造,變質機會少好多
不過只要養成每天沖洗眼鏡的習慣,就咩金屬都問題不大(手上有副GA-122副依家都仲好新淨,隻架都有成廿年了)

Btw

比咗錢仲要睇廣告
好在巴打講一講,我已經打算課金....

Btw

比咗錢仲要睇廣告
好在巴打講一講,我已經打算課金....

比個貼士大家
Futuremind 的皇牌廣告攔截產品全線升級
值得一買
永久安心
其實大牌子既中金鏡架會唔會好易生鏽,有冇經過特別處理
冇既話大汗戴咪好易打柴

正常眼鏡合金會用銅鎳類居多(類似一蚊銀果種合金),處理不當會起「銅綠」,當然近年靚金屬架幾乎都會用鈦同鋼造,變質機會少好多
不過只要養成每天沖洗眼鏡的習慣,就咩金屬都問題不大(手上有副GA-122副依家都仲好新淨,隻架都有成廿年了)

以前用monel就大問題d
巴打有門市嗎?而家想配個副眼鏡
岩先身體檢查完隻右眼完全睇唔到d字
投先行過上水廣埸
見到有個位hea𡊰眼鏡得部check光機又賣con
其實行業要團結就應該要取締呢班人
有副金子眼鏡係celluloid造
用左幾個月個耳仔位開始溶溶地
可能我用髮蠟同大汗
我仲配左個clip on 比佢
戴左咁多年膠都無事
Prada 框係咪貴價野黎
想睇下有冇做到水魚
750度左右近視 + 250度左右散光
係88買
300幾蚊膠框 + delux 1.67鏡片
差唔多2千蚊
會唔會貴左好多
想問視光師巴打
14年驗
右眼700度散光175
左眼875 散光75

可否搵你做過詳細驗眼同配鏡?
依幾年返工成日睇mon 對眼好易攰同睇野唔清
想配個鏡幫助下
可否比啲意見配鏡個度?
想睇下有冇做到水魚
係88買
差唔多2千蚊
會唔會貴左好多

我同你差唔多散光
我問完價即走 我好想知佢值唔值
想睇下有冇做到水魚
係88買
差唔多2千蚊
會唔會貴左好多

我同你差唔多散光

最衰我驗哂眼先知價錢..
我4,5年前 都係咁上下度數
做1.6鏡片連框先800 而家做1.6都要千4
估唔到5年後貴左咁多
想睇下有冇做到水魚
係88買
差唔多2千蚊
會唔會貴左好多

我同你差唔多散光

之前配過阿波羅1.74 非球面 1千蚊左右
不過都幾易花 我已經幾錫住用都有細紋
蔡司鏡好唔好
有無邊到有得買圓形眼鏡 要膠既
hoya 1.5 三百度近視 一百度散光
副鏡要幾錢ar?
想睇下有冇做到水魚
係88買
差唔多2千蚊
會唔會貴左好多

我同你差唔多散光

估唔到5年後貴左咁多

我都係差唔多時期
但比人呃左加埋d唔知有咩用既功能(如防紫外線)所以已經900幾蚊鏡片
然後上年再去眼鏡88問 又比人水我話我要成差唔多2000幾蚊先有鏡片
所以我都想知係加左價定係佢搵左隻貴既鏡片比我
想睇下有冇做到水魚
係88買
差唔多2千蚊
會唔會貴左好多

我同你差唔多散光

應該會好薄
我一直唔知原來高散光鏡片都可以做到咁薄
但如果易花都幾難搞
想睇下有冇做到水魚
係88買
差唔多2千蚊
會唔會貴左好多

我同你差唔多散光

應該會好薄
但如果易花都幾難搞

88好似都係比阿波羅
其實唔介意厚1.67好似睇野好啲
想睇下有冇做到水魚
係88買
差唔多2千蚊
會唔會貴左好多

我同你差唔多散光

應該會好薄
但如果易花都幾難搞

88好似都係比阿波羅
其實唔介意厚1.67好似睇野好啲

1.67我都未試過 我通常都係1.61左右,所以對我黎講都係好薄
想問視光師巴打
14年驗
右眼700度散光175
左眼875 散光75

可否搵你做過詳細驗眼同配鏡?
依幾年返工成日睇mon 對眼好易攰同睇野唔清
想配個鏡幫助下
可否比啲意見配鏡個度?

可以啊
你tg我啦
咩面形襯咩眼鏡?
想睇下有冇做到水魚
係88買
差唔多2千蚊
會唔會貴左好多

我同你差唔多散光

估唔到5年後貴左咁多

我都係差唔多時期
但比人呃左加埋d唔知有咩用既功能(如防紫外線)所以已經900幾蚊鏡片
然後上年再去眼鏡88問 又比人水我話我要成差唔多2000幾蚊先有鏡片
所以我都想知係加左價定係佢搵左隻貴既鏡片比我

冇佢地我地又唔顯得平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞