賣咗十年眼鏡,您問我答3

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
有冇邊款運動眼鏡推介?同係邊度配?
有時戴到右耳痛, 點搞

唔想去眼鏡店搞, 因為來回要3個鐘

巴打住外國?因為唔知您右耳邊忽痛,難d比建議您....

我都摸唔到邊度痛,戴左止去就疼
明明得十幾g 咁輕都疼,好神奇

夾到就會痛咖啦,可能太緊要放鬆少少,巴打果隻咩眼鏡,方便影個耳位睇吓嗎?
係連鎖配佐Nikon Relaxsee Plus 加防藍光成五千

近視650/450 百幾度散光

俾貴佐幾多

寧願配seemax
啱啱有巴打做左對
1.67

岩岩配左as lite
想問下
as lite 同seemax有咩分別?

Seemax係8軸雙非頂級設計
Aslite 如果用hcc coat 就3百零有交易
想配副黑色幼框金屬眼鏡,仲想要眼鏡臂有彈性冇咁易斷。前日喺青衣睇到副Niro幾OK,架要二千鬆啲,會唔會有平啲嘅選擇? 謝謝。

有的,請再細心尋找

題外話,轉工轉到了一間主力做街坊生意同一牌主理的眼鏡店,見識到醫療券令不少長者換眼鏡,好後悔當年jupas唔報optom報了philosophy同psychology.....

好奇想知點解轉工
Sales通常做生不如做熟
巴打 想問下你鋪頭係邊
副眼鏡脫模想嚟搵你換
配左兩三個月到 唔敢再去大型連鎖店配
巴打 想問下你鋪頭係邊
副眼鏡脫模想嚟搵你換

屯門
巴打 想問下你鋪頭係邊
副眼鏡脫模想嚟搵你換

屯門

咦 我住屯門
有冇邊款運動眼鏡推介?同係邊度配?

戴緊Rudy Project, 可加太陽鏡款式。可能日日戴,一年左右就甩漆,但仲係好結實。

當年喺中環萬邦行配。
巴打 想問下你鋪頭係邊
副眼鏡脫模想嚟搵你換

屯門

求鋪地址 過幾日黎搵你
http://t.me/wanyp0114
想請問3百零度既話1.56同1.61個分別大唔大?

因為個價都差幾接近一半

因為個價都差幾接近一半

另外新手想問1.56同1.61呢d鏡片厚薄最主要個分別係個重量定係怕鏡片厚得滯厚過個框唔好睇定係咩?

因為個價都差幾接近一半

另外新手想問1.56同1.61呢d鏡片厚薄最主要個分別係個重量定係怕鏡片厚得滯厚過個框唔好睇定係咩?

冇咩分別
有啲半框同薄鋼用1.6冇咁易崩角
配左副RAYBAN 加普通1.6鏡片
$1450有貴左嗎?
$1450有貴左嗎?

唔知咩型號好難比意見
$1450有貴左嗎?

唔知咩型號好難比意見

https://www.ray-ban.com/usa/eyeglasses/RX8953%20UNISEX%20001-rb8953-black/8053672728576?category_Id=404620

應該係呢副
巴打 想問下你鋪頭係邊
副眼鏡脫模想嚟搵你換

屯門

地址
巴打 想問下你鋪頭係邊
副眼鏡脫模想嚟搵你換

屯門

地址

tg me @hklcf
友愛安定商場
賣錶對面
得一間賣錶
$1450有貴左嗎?

唔知咩型號好難比意見

https://www.ray-ban.com/usa/eyeglasses/RX8953%20UNISEX%20001-rb8953-black/8053672728576?category_Id=404620

應該係呢副

公價1650
我幫你最平打個7折
加番2-300鏡 出便來講正路
請問運動型太陽眼鏡加近視鏡片有冇推介?
大約400度左右
budget3-5k 要黎參加馬拉松用
眼鏡一邊個"筍"位甩左
問過屋村眼鏡鋪話要去眼鏡88整
但問過Egg又話整唔到要換新
想問下有冇其他眼鏡鋪可以整
利申:買左千四蚊 一年都未夠就爛
友愛安定商場
賣錶對面
得一間賣錶

配副無牌子架+超薄防藍光 大約幾銀
想配副黑色幼框金屬眼鏡,仲想要眼鏡臂有彈性冇咁易斷。前日喺青衣睇到副Niro幾OK,架要二千鬆啲,會唔會有平啲嘅選擇? 謝謝。

有的,請再細心尋找

題外話,轉工轉到了一間主力做街坊生意同一牌主理的眼鏡店,見識到醫療券令不少長者換眼鏡,好後悔當年jupas唔報optom報了philosophy同psychology.....

好奇想知點解轉工
Sales通常做生不如做熟

老闆問題

因為個價都差幾接近一半

重量係密度x體積,
鏡片仲要考慮埋韌度
http://www.mitsuichem.com/en/special/mr/products/index.htm

有興趣可以睇吓,三井光學係主要鏡料生產商
眼鏡一邊個"筍"位甩左
問過屋村眼鏡鋪話要去眼鏡88整
但問過Egg又話整唔到要換新
想問下有冇其他眼鏡鋪可以整
利申:買左千四蚊 一年都未夠就爛

麻煩影張相睇吓點甩法,睇吓有無得搞吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞