賣咗十年眼鏡,您問我答3

1001 回覆
20 Like 10 Dislike
主打驗眼係目前情況下
無可能生存到
主打驗眼係目前情況下
無可能生存到

我意思係純驗眼唔賣product
主打驗眼係目前情況下
無可能生存到

你賣眼鏡肯用幾多時間幫一個客驗眼

其實驗就唔耐
但比客試架去慢慢試度數
我有堅持
1.74 鏡片加濾藍光 大概幾錢
對emily眼鏡框有性趣 佢建議深近視要配1.74鏡

完全新手配開配配鏡片

完全新手配開配配鏡片

自膠 配開cheap cheap鏡片
Polyvision 不等於poly
只是一間普通商業機構
記得
記得

以前喺舊公司都收過唔少polyvision度數紙,聽返客feedback,驗眼都算好(最緊要全部係part I),所以有時都會叫客去果度驗....

當然有人會反駁我話即使Part IV都有高手,我嘅觀點係,Part I讀過大學,經過大大小小嘅理論同考試,有一套proven嘅標準,會更可信,所以即使只係簡單需要屈光檢查度數,我都會建議搵全part I嘅地方
如果自己帶眼鏡俾佢配會唔會俾人屌
如果唔會又點收費法?
主打驗眼係目前情況下
無可能生存到

呢個真係好sad....視光師明明是一個專業,但太多人賤賣本身的專業,有d 客人又唔重視驗眼,明明度數清晰呢個先係眼鏡嘅精粹
如果自己帶眼鏡俾佢配會唔會俾人屌
如果唔會又點收費法?

來架配片我自己就歡迎嘅,都係收返鏡片錢就算
當然隻鏡架要睇清睇楚,唔係整爛就大件事
睇到篇文,雖然係紅報HK01,講褪黑色素同睡眠,亦同藍光鏡片有關

https://www.hk01.com/sns/article/118965/?utm_content=buffer07eb9&utm_medium=Social&utm_source=facebook+hk01&utm_campaign=buffer
去邊驗眼好
oliver peoples garson有冇賣
知唔知大約幾銀

完全新手配開配配鏡片

1.74未有現成藍光
幾度啊你
左右眼各7百 另加散光2百 千五有無交易 球唔球面無咩所謂
新眼鏡買左返黎3個月已經花左唔小
已經次次用眼鏡布抹 點知可以唔花

唔高要求1.67
我都係收街客600
Polyvision 不等於poly
只是一間普通商業機構
記得
記得

知呀
好耐之前已經分左家

poly 校園內都好似有得驗

強烈推介去校園poly
起碼概念上非牟利
你一日係鋪幾多個鐘?
悶唔悶?d客西唔西?
覺唔覺得做眼鏡鋪有d埋沒左自己?
覺唔覺d客奉旨免費驗眼好on9?

你地如果想入醫院做難唔難?
想問icberlin值唔值咁貴

完全新手配開配配鏡片

1.74未有現成藍光
幾度啊你

左眼近視550度 散光175
右眼近視750度
宜家鏡片勁厚一戴眼鏡對眼就細左勁多

即係1.74無抗藍光呀

完全新手配開配配鏡片

1.74未有現成藍光
幾度啊你

左眼近視550度 散光175
右眼近視750度
宜家鏡片勁厚一戴眼鏡對眼就細左勁多

即係1.74無抗藍光呀

要訂做…價錢應該要預貴無抗藍光鏡一倍
你一日係鋪幾多個鐘?
10hrs
悶唔悶?d客西唔西?
敬業樂業吧
客人要雙向
你對我好我對你更好
覺唔覺得做眼鏡鋪有d埋沒左自己?
我淨係識驗眼
覺唔覺d客奉旨免費驗眼好on9?
我成日認為
如果個客識乜 又免費幫我做 我又唔介意免費驗眼

你地如果想入醫院做難唔難?
靚女唔難

唔高要求1.67
我都係收街客600

想望落隻眼無咁細 係咪要配高啲折射率鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞