PS1 隻數碼暴龍育成 出打針符號點搞

774 回覆
24 Like 5 Dislike
企鵝係神經刀 嗌最貴係大機會買
平少少貴少少都會講價 講多兩次就走

所以見佢黎買藥就鋸柒佢
買肉就要賣到最平快快手放佢走
唔係佢走佬害你做少單生意
正常情況分上下半場,
每場10個客人, 總計20個客人
但每趕走1個客人 會減少1-2個客人

商品有3類:

藥(原價:1000 成本:700)
攜帶廁所(原價300 成本:210)
肉(原價:50 成本:35)
可以加價10%,20%,30%,40%,50%(隨機選擇)
可以減價10%,20%,30%,40%,50%(隨機選擇)

客人分4種:
笨蛋獸
礦石獸
紅企鵝獸
沙鼻屎獸
(以智慧由低至高排列)

心得:
沙鼻屎獸
相當精明,也是最容易發火跑掉的一個,
加價幅度只可以10-20%
一旦他議價的話最好比上一次開價降20%
假如降10%跑掉機會相當大
藥和廁所通常都可以少許加價,但肉很大機會要以成本價賣出

紅企鵝獸
精明程度其實和礦石獸差不多
加價幅度一般由20%-30%也可
一旦他議價的話最好比上一次開價降10%
藥和肉都可以大約加20%左右
廁所則可以拚一拚運氣,有時一開價450也會買
但是跑掉的機率也不低
一旦他議價的話不降也可以(兩次$450)
但別開$420,跑掉機會相當相當高!

礦石獸
精明程度一般
加價幅度一般由20%-40%也可
不過大部份還是會議價到20%-30%
一旦他議價的話最好比上一次開價降10%
不過也可以拚人品不降價,
但假如議到第三次還是降價比較好

笨蛋獸
人如其名
加價幅度一般由30%-50%
不過最神奇的是
一旦他議價的話是可以再加價
例如$1400的藥可以開到$1500他就會買
我覺得打完機械邪龍只可以算係新手畢業
全獎章達成先係真正既爆機
你地係用咩玩
儲卡難到on9
錢解決到嘅就唔係問題
最難應該係S級同種族盃
打競技場一律建議用自然系毒爪,一中毒你想點打都得
以前打到4強就冇哂魔
冇諗過屈毒
毒爪用得少MP又有用
裏關呢
要去唔同地區再打
毒爪都冇毒霧咁好用
妖精毒霧搭電球超屈機
純粹覺得毒爪再快啲掛
毒霧中毒機率高好多同埋唔使埋身俾人破招
你試試比較下
通常用火同自然混合卡組
水太浪費時間
如果有機會remaster希望佢改鬼咗個中毒佢,次數由智力差距決定,無限時真係太簡單
同埋鬥技場晉級嘅回復量要多返少少,人哋係次次全滿on99
而家玩緊數碼暴龍卡GAME, 第一代果隻
玩到去怪蛀皇果到, 有個壺可以召喚D卡出黎
我Google左好耐仲要搵日本網先搵得返d咒語, 係到mark返低比有需要既人

ムゲンドラモン MGNDRA

ギガドラモン GIGADR

メタルエテモン MTRETE

ジジモン JI2MON

ティラノ師匠 SHISYO

パンジャモン PANJYA

ブラキモン BURAKI

ヴァンデモン VANDEM

ホウオウモン HOUOUM

ヘラクルカブテリモン H−KABU

ブイドラモン V−DORA

メタルグレイモン(黄) MTRGRY
小火球
打競技場用最少MP既火球是常識吧
屌呢招又係好無賴
刀仔鋸大樹
試過冇乜點訓練就咁上去挑巴多拉機係咁speed fire狂斷熱線贏左
前排係steam特價買左cyber sleuth
玩左一半已經覺得個故事落左好多心機
呢個同意
玩左咁多年未試過悟空獸用智力學到屎系最勁招
次次都係大便獸先學到
以前成日用冰技,好似係威力3、4xx 爆冰(野生冰惡魔好似有出),好易麻人,但mp要用好多
依隻gane用返個底加多啲進化路線去 remarks
一定大賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞