PS1 隻數碼暴龍育成 出打針符號點搞

774 回覆
24 Like 5 Dislike
多謝巴打完左童年心願
識貨巴打,果然係最毒辣嘅招數
冰屬性 424攻個招都好屈 起手勁快 而且高機率麻痺
其實而家有冇手機模擬器+繁中版
但係主要升lv方法就係進完全體
開頭要搵啲要求低嘅練下先
模擬器有, 繁中好似冇
打鬥技場hp/mp都低落嘅時候仲刺激
拉遠唔好走入對面攻擊範圍,尤其係對面special儲滿
磨過下一場又繼續屈毒
呢樣真,我記得以前細個玩足成年(現實)剩係執過蘑菇、仙人掌同金黃色磨菇(試手氣蘑菇)

上個月上網再download日版嚟玩咗兩日,藍蘋果、草莓、香蕉、黑松露果 (迷霧森林)都執到
我呢兩日都成日search到個forum既攻略
Card game水系卡組不嬲低攻高血高回復
有排玩
10年用模擬器玩到100繁榮加儲齊章 最難係競技場D章, 因為要撞啱時間, 你隻獸又要夠打先得
寒冷冰擊係全game最勁既招
呢隻game好想可以再係手提機玩
大約十年前會load落psp打
果次終於釣到海龍同去到比多森林
真係一隻百玩不厭既game
你講起又勾起d回憶...
有次差一個昆蟲系鬥技大會,養左隻究極比多去打,報完名臨打之前突然老死左... 等下一次昆蟲鬥技會又勁耐... 好痛苦
自然系最屈梗係最強技 爆炸蟲 (Bug), 敵人黑仔起上嚟出一下分兩次爆,一次放三隻蟲群毆又適用,仲要有液晶化效果,液晶完再炸傷害滿分

而且最最最重要既係,隻暴龍夠能力值就可以去比多森林搵比多獸學 ,唔似其他大絕要花資源去刷npc學
模型器 開唔到蓋點
液晶化雖然最有特色,但跟本係最弱異常狀態
彈彈下變無敵時間可以無效啲攻擊
招電子蟲食mp又時又會打中個無敵時間
拎去打鬥技場=少咗招
屈毒屈麻痺冇得輸
CP值高嘅招全部都係低MP中輸出
甚至乎格鬥最弱招輕拳都好用過啲最強招
輕拳出手極快專斷人起手慢嘅招
lm
呢兩日試左4隻模擬器,覺得最好用最靚係duck station. 想玩既巴打可以自己google下
唔知係咪講緊同一招
冰系有招係全部技中最屈
起手快,硬直時間短,駁招快,仲加埋高機率麻痹
D 咩咩DG 空間,彩虹,米田共地獄,液晶化蟲蟲都可以行埋邊...
學識佢配合升速度
9 成敵人可以零傷 ko ,敵人由頭到尾都可以唔使出招
仲已經可以直剷上無限山打機械邪龍
小火球先最勁,隻獸訓練到唔發呆既話狂出屈死人
你地都係講緊同一招
寒冷冰擊 424 麻痹 起手超快

DG空間/彩虹 垃圾黎
出招耐+會俾敵人cancel

我覺得大氣系嘅雷電爆發同落雷都屈
兩招都有麻痹
雷電爆發又係出招快
落雷攻擊力強,但有機會打空氣
所以進完全體同能力無關?
只睇失誤, 體重, 對野數?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞