PS1 隻數碼暴龍育成 出打針符號點搞

774 回覆
24 Like 5 Dislike
終於解開咁多年心結
諗返細個完全唔知做緊咩都玩到下幾勁

最記得第一隻進化咗人馬獸
之後次次都進化疫苗類(唔計瀨屎類)
如果唔用密技 點樣入手密瓜

我記得連密瓜個樣都未見過

以前唔用密技 通常要犧牲一代來釣魚+瘋狂訓練(死後能力除10)
刷地圖地下撿 1% 得一兩張圖有
同爆機後隱藏謎宮
但初版有BUG
高級少少嘅地下掉落物幾乎唔會出

再版d地圖掉落物先會正常出
放雷射唔係機械系咩
講一講好似係
貝殼獸最麻煩,細個卡左係度
堆攻略教點行,隻野都唔肯落嚟
電屬性我鐘意雷電球 起手快 少MP 又有麻痺
好過落雷
所以唔睇coco根本唔知點爆 我記得果陣有一期講完整路線點行隻野先肯落黎
我果時係上網睇文字攻略,玩左差唔多成日先令到貝殻獸落地
悟空獸加入咗先搵忍者豆豆就會中呢個bug
加入悟空前搵左忍者豆豆先就冇事
其實唔影響
整橋搵西拉獸
中左bug嘅話就要搵古尼獸加入
係街度去數碼橋,就觸發唔到忍者豆豆出場
Coco貝殼獸個攻略其實都有少少問題 雖然跟住佢係做到

其際應該係奧加山寨度搭𨋢落去
再經番冰封聖域去番貝殼獸度就得

故事應該係奧加𨋢連住左貝殼獸嗰塊地
當部𨋢上時貝殼獸就會升左上去
所以要部𨋢喺樓下先會搵到貝殼獸
隻game玩落,會睇得出個 game developer 好細心
好多心思,細節位極多
故事好完整,系統平衡度好好
玩家玩落一定會over expectation
仲會無限回味,game 本應係咁

當年傳 DW2 係出 Folder island, 可以由 file island 過去
有果段時間有無限憧憬,仲不停重玩 Dw1
最後出黎竟然係 shit ,反差太大
完全不能接受
巴打
你對成個DW1既故事好撚熟wo
重玩左不下廿次
再加當年有買coco
同埋之前有喺個數碼獸forum度討論同睇人研究分析d數據
所以都知幾多隻game嘅野

果陣出完DW1 無耐就出超龍機第一代
然後又有新島圖流出 期待左勁耐
久唔久都見到連登會有人提呢隻驚世神作

真係老懷安慰
自然系開頭招毒,一上咗就可以撳防守同拉遠距離,冇嘢係磨唔死
以前啲設定都真係有啲on9
繁榮過50後條數碼橋會斷+有野怪, 佢預你收悟空獸黎解
忍者豆豆BUG我印象係收左悟空獸之後先去搵佢, 佢就會卡係個龍捲風度
所以我平時玩就係一開左地下店就即刻收左忍者先, 如果唔係又要重玩
玩到中期你個暴龍師lv會升, 愈高lv就會遺存多啲能力值俾下一隻幼年期
加埋上面講果個訓場升級, 中期開始升完全體既機會就會大左
每一隻完全體都有達成條件, 睇攻略跟返佢個能力ratio黎train, 加埋減少育成失誤 (e.g. 非自主大便/餓到佢放棄嗌食肉等等), 就會感覺易好多
最重要係要出去戰鬥多啲
唔打交淨係屈喺訓練場一樣變垃圾
痴撚線 咁都發現到 以前D GAME真係
咁多年仲係考慮,叫佢吔屎啦
呢隻我覺得排第二,勁多變化,好玩過遊戲王
一樣搞左成日,最後好似由奧加獸基地行過去先得
堆攻略痴撚線架,無一個係岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞