PS1 隻數碼暴龍育成 出打針符號點搞

774 回覆
24 Like 5 Dislike
火系prominence beam 緊係去打野生角龍獸學
Digimon World Reigitize
另一個問題係條街無DW1既發展感
所以真係要整PSone嗰隻
係依隻,我拎嚟玩進化,PS1達成條件煩好多
PS1都有一叫就加入既數碼暴龍
但依隻GAME佔7成
如果好似隻pokemon Lets go咁storyline keep 住, 整靚個畫面就好
PS1 個隻平衡得好好,一開始啲成長期 / 成熟期都係鳩up兩句或者打一場就會加入,但中後期啲數碼暴龍一係要玩小遊戲羸咗先加入,一係有特別出現時間,再複雜啲直頭要跟流程打完一連串既任務先會加入 (奧加獸、吸血魔獸) ,成件事豐富得嚟仲要立體好多
ps1 兩隻都係神作,日本人有能力超越但就故意越整越鳩(包括畫面)
合成推level簡直就係而家既貨金始祖
講講下我都記得我玩過呢隻,我覺得呢隻係想扮返ps隻digimon world, 但點都係差d
出滴汗符號係咪無得醫?
唔識進化完全體 永遠都係成熟期瓜柴
唯一一次食到件熊仔衫進化到熊仔獸
屌你老味依隻game真係又愛又恨

我爆機超過10次,但次次都唔知點解會中忍者豆豆bug
重玩又唔會中
爆完一次機重玩又中過>重玩爆機>loop
去訓下覺就得
升高d暴龍師level會易d進完全體
忍者豆豆係咩bug?
便利君係由上行入迷惑之森(再行去左邊係鈎海龍果個迷惑之森),由上行入去既時候聽到第二下load碟聲再按開ps one個蓋,load完張地圖會發現多咗隻正常色既比特獸,同佢講嘢好似可以+-能力值,加快日子
對於儲齊成個圖鑑好有幫助
啱啱download返隻digimon world, 但同時download埋隻卡game, 忍唔住玩卡game先
唔知係因為用水開局定係而家人大左玩穩陣派,而家打一場好耐
達成條件之後,忍者豆豆獸會喺斷橋出現。佢登場嘅畫面就係個畫面有個旋風,之後忍者豆豆獸會喺個旋風度出嚟。中bug既話個旋風一直keep住轉,忍者豆豆又唔會出黎,你撳任何制都冇反應。成個畫面就睇住個旋風一直轉
一定唔止

如果你有用三角開局既話,你應該有好多長壽蜜瓜,由幼年期一餓就食食到完全體我試過28歲先死
電屬性都有招好勁好好用
米字型放laser果招
忍者豆豆獸bug小事
妖精獸bug會扣繁榮度
最鍾意猛鬼獸
吸血果招330傷害屈爆機
細個唔識日文又無攻略真係未聽過
原來有level
我都唔記得忍豆係咪會影響劇情嘅角色?
唔加入會唔會起唔到橋?

過橋就一定唔得,一行過去自動觸發忍豆劇情
隻game本身唔預你第一 / 第二隻數碼暴龍就進化到完全體

隨住搵返各數碼暴龍返開始之街,配合佢地既功能加乘先有機會係有限既時間train 到自己隻暴龍夠數值進化到完全體

比多 + 古加獸 = 強化訓練場 (重要)
鼻屎獸 = 極上肉 + 兩種蘿蔔 混合用 (重要)
妖精獸 = 訓練記錄
換高級魚杆,釣大量長壽魚幫暴龍延長壽命

所以唔用秘技隻game其實好襟玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞