PS1 隻數碼暴龍育成 出打針符號點搞

774 回覆
24 Like 5 Dislike
唔用三角秘技早期慳資源既正常玩法
等別係巨龍獸隻大食積
龍系大食到⋯兩舊極上再加一舊肉先飽
食到食窮
呢個post 引左好多高手出來
真,幾年前有段yt片有條友一鏡到底由零開始爆機,精準咁避哂垃圾怪過主線以為已經好屈
便利君用模擬器應該都得
有試過
海龍企定等都會出 比較特別
不過一日得1-2個時間點出 所以要留意
所以我通常訓練前後㩒三角入去睇獸果度check佢有冇訴求
等佢出波波太慢
而家打企鵝獸推冰識開場竟鎖死佢前面個位贏硬
不過就十分唔到
我好似yt睇過有人玩高清版
由佢死就ok
用唔到,果d秘技其實係bug黎
其實bandai 冇忘記DW1 ,只係唔肯 remake

隻card game 成日都有DW1 背景卡
每一張背後都好多回憶

下面好多圖慎入,貼唔晒咁多,貼住小小先
我玩左4,5次而家又想用pc 玩返
嘩屌真係全部related
仲有好多好多好多...
鋼鐵豆豆,宇宙腦魔,競技場,角龍獸商台,古代流域,比多森林...
係腦中每見一張卡都自帶 bgm
新卡game最衰冇好似遊戲王咁整個online版
純粹係個模擬器高清化左隻GAME
唔係隻GAME本身有高清化
暴龍獸其實唔岩新手一開始養,因為佢兩種進化既能力需求係全game數一數二,新手開荒時期根本冇可能養得起,只有賭15歲變腦魔呢一條路

我好記得小學雞果陣連續開幾個save去將一開始隻亞古進暴龍,果時勁開心,之後諗著進機暴,然後隻野14歲瓜左,當時已經養到有5000血 (新手期已經係極限咁濟), 果時仲連load幾次save諗住谷能力谷到佢進化,結果試十幾次都係fail,逼著忍痛送佢歸西

到大左番去睇攻略先知原來進機暴要6500HP起跳
小型火球,刺拳,毒爪,冰錐,呢幾招一開始覺得廢,到後期先重新發現有幾屈
大左先知機暴係完全體頭幾廢
用得火同機械既都廢廢地
超高傷+液晶化+自動追人,有時對面起身快仲打到兩下,屈到傻 ,係好食MP, 打鬥技場連戰要小心,不過配埋自然系一兩招有毒既招基本無敵
反而喪暴屈到傻,有寒冷冰擊

呢隻game既冰水,自然同雷技全部好屈,反而火/格鬥最強既竟然係基礎招
都唔撚知邊個會批准2代出街
根本完全唔係個回事 整埋d 死人戰車 完全冇景睇
玩兩玩第二代已經放棄
2代最錯就係掛DMW呢個名,隻game到中後期前其實好玩,不過到file island之後唔知做咩事,隻game既平衡突然痴哂線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞