[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#102 4K時代

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
唔怕麻煩可以Dell jp買aw3423dw,連集運都9000樓下搞掂,填張form就轉到香港保養
睇需求
Game 用就睇你玩咩game
Fps= 高hz 1080p
大作=4k 144
Mmorpg就2k高hz /4k 144都得
另外駁mac就揀返隻高resolution
都係睇你想點擺 擺得靚定點
姐係個座定adapter
我用type c 直接插mon打開嚟用
你想用自己嘅mouse keyboard 就買隻有kvm既
將啲mouse keyboard 插曬落隻mon到
就直接可以係macbook同pc用 理論上係咁
通常我會分 主mon (貴野) ,副mon (平野)
啱啱入手左55" LG C2
想問下有冇recommended settings可以參考下?
24-27 IPS 144Hz 2K 有咩推介?
55" 做mon
想問下係咪搞"保固與所有權轉讓"

見jp dell 做緊9000蚊好吸引

thanks bro
55吋水貨好似1萬有找
抵到爛
mon係279m1rv 4k 144, 有hdmi2.1(好似48g) dp1.4
顯示卡都有hdmi2.1 dp1.4

電腦應該插邊個好
爬文又話電腦插dp
有d又話dp要dsc壓縮先去得盡

而家處境係
新顯示卡未買所以冇得自己試得張舊卡1050又試唔到
新mon原裝線唔夠長, 要買條3m線
唔知買dp定hdmi
兩個都可以 建議用HDMI 冇DP咁多bug

其實佢係算2k mon? 定係其實係3k? 2k+1080p mon
2k
3440x1440即係左右闊咗嘅2k
ppi同27寸16:9 1440p一樣
所以3070可以推得到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞