[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#102 4K時代

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
如果剩係連PS5, 4000 budget 有冇好推介?
mag281urf
3000蚊筆直除左MSI mag274qrf
出面舖頭D人sell LG GP850-b
有冇ching知道掂唔掂?
https://youtu.be/JH1Q-3u0Fj0

幾抵玩,但亮度都係低
42吋oled 都係建議c2 a90k pg42uq
想問吓 LG 27UQ850-W 定係 Dell U2720Q 好少少?平時主要都係做文書嘢,有時影相要執相
C2都係差唔多價點解要買佢
Woled最好買返電視啦 有影像增強算法比較吸引眼球
點解4K144可以做到咁平
量產 入門級
請問點解我電腦如果只係用喺65吋電視時任何既全螢幕播野會有黑邊?
但其他時間係無問題
但如果同埋電腦mon同步顯示
電視就就全螢幕到?

睇下解像度係咪3840X2160 而不是4096X2160
如果係N卡就試埋呢幾個選項
唔該巴打,差一千蚊真係要諗諗,不過睇落好啱執相
用緊AMD
而家係4096x2160
如果3840x2160就長時間都係黑邊
4096x2160就只係播全螢幕先黑
一定要開3840x2160
然後入amd選項搵返full screen功能
因為其他情況無問題
用ccc都解決唔到呢個問題
得左 感謝巴打
最近我個pg27uq成日無啦啦熄左, 連風扇都停埋, 我唔知係因為overheat定太多塵?

而且就算我熄電制再開, 或者抆左火牛再插返, 佢都唔會著返
唯一解決方法係我抆左個芒背後個供電再插先著返, 但過一陣又熄過

明明用左幾年都冇事, 係呢排先開始

有冇人知點解決?
爬哂文 係日馬買左dell s2722qc 岩岩寄到 無咩問題

開心使用中
同m28u ,邊隻好d
想要部有Type C,方便插MacBook
想訂 但係而家覺得睇片不如買電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞