[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#102 4K時代

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
用colorcontrol + hrc 可以一鍵轉16:9/21:9
想買個mon 比MacBook air
爬完文係咪S2722qc 最好
想買xl2566k, 但全世界都斷貨
個作用係咩?
利申 主要用黎打機同上下網 最少144hz
我都想入番隻
10月中係第一水, 有極少量貨供比個別地區
比人秒哂之後就一路都out of stock到而家
12月中amazon開過一陣pre-order但已經停左收order
我估而家連下一批貨其實都已經寫好哂名

我一直都諗唔明, 其實無貨咪唔好發佈囉...
發佈完無貨賣都無乜意思啦
玩csgo ar而家用緊個144hz 曲面va
開槍同擰頭都矇到傻,啲野糊埋一舊
想一拳打爆個mon
真係想買oled tv,但諗緊42"定48"好
張檯幾寬幾深?

俾你做REF
我用緊42吋
檯寬100CM 深60CM
因為掛牆 個MON 離開牆AROUND 5CM
所以隻眼到個MON 大概70-80CM(大概一隻手臂 多少少)
感覺剛剛好
oled係咪越細越光㗎?
有細買細?
張檯同你完全一樣

48應該寬過張檯
觀感唔係幾好
而且要再坐後啲
thx ching
oled駁電腦用,桌面係咪唔會擺shortcut icon/taskbar?
桌面既shortcut icon 無咩所謂 睇網頁 或者YOUTUBE 都會蓋過
TASKBAR 就算唔用OLED 一直習慣HIDE咗
用咗mag274qrf無耐身痕又想轉4k
有冇巴打有興趣
Lg woled ppi 愈高愈暗

48吋光過42吋
好耐無入嚟
爬吓文發現有人好得閒咁
差唔多個個reply都俾負評
嚟緊細佬砌部4090 想問下大家有冇乜靚mon推薦?
係咪推薦4k 144?
C2/a90k
32‘’左右嘅有無 C2呢啲太大了
pg32uqx
如果想hide 可以用AutoHideDesktopIcons 呢個software
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞