[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#102 4K時代

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
最新係dp2.1
80Gbps bandwidth
條電源線唔同,不過日本買運費平少少
我見us平日本6-700$
巴打試過咁樣運mon返嚟?
我驚返到嚟一開箱個mon 爛晒咋
試過美國買alienware mon用MyUS運返嚟,$120 Shipping冇穿冇爛,btw我有買保險
800$先啱
計埋運費條數應該差唔多,日本買唔使等咁耐
fromjapan佢哋係咪有淨係轉運㗎?
點解撳嚟撳去都好似要連埋代購
想買2k 144hz mon budget 2-3k
研究過都係MSI MAG274QRF 同埋 Gigabyte M27Q熱門啲
個人偏好MSI但係佢個底座太大舊,唔知可唔可以自己換好似gigabyte個舊底座。
或者各位師兄有冇其他mon好介紹?驚個推薦list太舊
請問如果想要 27~32 吋 4k mon 睇netflix ,最抵玩係邊隻?
240hz 行唔到 10bit color
普通辦公用32吋mon 3-4k budget
EW3270U點睇?係咪已經都正正常常,冇咩其他特別野好揀
係代購嚟
文書mon買返Dell
EW3270U好舊了2018年產品
有冇邊隻4k 32" 推介
2018年都唔係差好多
新款又咪係加下d接口咁
dell p3223qe
Dell online chat好似4千出頭
可以自己換vesa 100x100 stand
LG UltraGear™ 27GP850-B
$2,590
Dell S2721DGF 你冇銀
用電腦睇HDR片點先有用電視apps睇咁靚
電腦D色比較淡
27" 2K
OLED / miniLED+IPS

LG 27GR95QE-B
Cooler Master GP27Q
ASUS PG27AQDM
仲有冇D類似既出左/今年出
我都想知Asus 隻27吋 oled 定價會唔會過萬

上網睇review LG 隻oled Mon 缺點係唔夠光,要開到最光先夠用,但好易縮短佢壽命
我覺得會貴過lg 50%以上
HDR要開到最光?
我諗asus hdr都需要開到最光
asus有hs會長命d
LG 我睇鬼佬就話HDR 開到最光都夠既, 成隻Mon 係有oled 既優點,對比度高但就要開到最光先夠用,另外就係邊框較粗同霧面,叫人等特價先買
我相信非HDR唔需要開到最光
我c2平時都係開20
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞