[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#102 4K時代

1001 回覆
5 Like 9 Dislike

Payme $1000-100 = 4499
美國dell訂完而家要我打俾佢哋話有安全問題先過到關
有冇人知點搞?
想問144hz 25"係咪都係#1嗰幾個推介?budget ~$2500,主要打下csgo咁
Xb253q gzbmiiprzx
聽我frd講
4k 144hz 一定要用31"mon
旗艦4k 高hz 細mon 最細都至少要27吋??
有冇主流價位(<$10000) 既22/24吋推介下
記得以前買MON,睇市埸有段時間係有24吋4k
而家冇撚晒
24吋班電競撚嫌細,市場唔大
上年買mon都搵咗一輪
發現24” 4K唔好話144hz
連60hz都唔多選擇
32吋 Mon 有咩推介?PS5 +睇片用

筆直3-4K
外國屋大 24吋4k緊係睇唔上眼
香港屋細但市場都細理得你
想揾隻mon for Xbox ps5 用,又想平啲所以揀2K 144 Hz mon, 但見大部分推介都係27吋 例如MAG274QRF ,如果想大少少32吋,有冇咩好選擇?
我原本都想買24但搵唔到
買咗27
不如4k?
呢個都係Budget 問題,又唔係唔得既,有冇啲cp值高啲,3,4K做到?因為要上到5,6k又真係out budget
M32u 可以嗎
都見到有ching 講4.5K 到手,但就係想知3000蚊range 既32吋係咪冇選擇,如果真係冇既,我就應該都係mag27 or m32u 度揀隻
有好多選擇的 如果32吋2k
32吋4k 先冇選擇
32吋2K 有咩選擇?除左技嘉
32gp850
要glossy就oled g8
要matte就aw3423wdf
Dell有燒印保
三星唔知
想請教下各位巴打,目前用緊2070super,配兩個2k螢幕會唔會有問題?

如果可行,想問下1萬筆直內(2個)會推薦邊款

主要用途:工作文書60%、上網30%、遊戲10%(fifa),偶爾會連接macbook pro使用
想問下係咪要開window 個hdr 先用到hdr
唔係幾熟呢啲嘢
yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞