[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#102 4K時代

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
電腦無線投射去電視要符合咩條件
淨係射到youtube果啲電視本身有app嘅網
冇啦,連第幾個quarter出都未知,我估Alienware應該會 有
張枱唔大應該都會揀返28-29 吋既mon
同埋都會玩fps類game 太大隻眼會睇得辛苦

如果呢年黎緊都會出28” 4k 144hz 都可以等下
頭先買Mon , 店員話mag274qrf qd冇貨,比左隻g274qpf qd我,佢話後者係前者後繼版,都係一樣價錢2650。想問巴打們,有冇伏?
MAG定位高階啲
Mag274qrf qd :dp1.2, 定位高啲多2個usb hub
G274qpf qd :dp1.4
咁seem like都ok la,2個usb port 對我影響唔大
比得起27gp850 更抵
喺香港買真係買LG好過,MSI漢科代理
依家有d咩oled電腦mon介紹?最好係4k
C2/PG42UQ
主要買嚟係房打下PS5
LG 27GP950B 定係
SAMSUNG S28AG700NC 好?
兩部都係5K左右 另外G7同G70A又有咩分別?
求指點
28" 4K 144Hz $4000左右 同埋香港代理黎講 下面會揀邊一款?
定有再好D既選擇?

MSI Optix MAG281URF
Gigabyte M28U
溜左講, 要有speaker 同埋 g-sync
msi個隻好似冇speaker
27gp950應該冇貨
買27gp95r
三星低階mon冇心調校 唔好買
撞正新年隻Dell Mon勁耐都未開始生產
換咗m28u 4K 八卦下大家通常用幾多%?
好似150%最舒服
見Mag274qrf-qd冇貨
諗住買G274qpf-qd
但發覺佢係內凹嘅75mm x 75 mm vesa

點睇都唔覺得100mm 同 75mm compatible 嘅 vesa mount 可以塞到入去
想問下大家點樣裝vesa mount落去呢啲mon到?
有冇monitor arm 推薦?
見好似冇乜人討論
amazon basic
LG蔡瀾都唔保
保養應該得dell似樣

150%
我用27,32,42吋4k都係用150%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞