[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#102 4K時代

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
THX Q
如果唔要144
又有邊隻4K MON值得買
3080應該推唔到4K 144
搭單想問吓,Gigabyte M28U定 MSI MAG281URF會好啲?
https://www.youtube.com/watch?v=rsCn8GvgKxE
呢條友評級係去到A級

S只有27QX同PG27AQN
M28U無上榜
我就咁睇M28U好似同SAMSUNG G70A分別唔大
你都唔預開HDR既話
https://www.youtube.com/watch?v=M-APj6BZQzE&t=426s
我用SHIELD NVIDIA TV 入面裝MOONLIGHT 可以做到你講既野
研究下先
thx
3k樓下有無27吋左有4k60 mon推介下
屋企人用嚟打ps5
2021個條有上榜,M28U係S
Philips 27E1N8900 JOLED RGB layout
呢隻model 會唔會基本上零死光?
依家仲有無鋪可以先check 後俾錢
之前打去lg問過好似3死光先換
就算即場check都係多過3點先換比你
27" 1080P同4k霧面分別有咩推介
主要睇小說同動畫多
24” 2k144 or 165 有無推薦
27 inch 2k 144 3千樓下有冇推薦
msi g273qf 好唔好?
之前有ching話 m28u 係假hdmi2.1
Msi 反而係全速hdmi2.1,係咪真?
上埋 G274QPF QD 量子點
都係$2799
27gp850
No doubt
霧面姐係ips 啦
睇開咩hz先
原來霧面同ips有直接關係?
另外ips 60hz同144hz價錢差唔差得多?
M28u個期係都係真,hdmi2.1 4k120 420
要用盡4k144 444 行DP dsc on先得
睇唔明即係MAG281URF嘅HDMI 2.1會好過M28U,但M28U嘅畫質會好過MAG281URF?(M28U 2021 review係S,MAG281URF 2022 review係A)
依家近年大部份ips panel都係霧面了
Fhd差得唔多
4k就差得多 同埋唔同brand差價可以好大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞