Steam儲Game唔玩 #29 一年一度聖誕冬特

1001 回覆
12 Like 7 Dislike

今次特價買左kingdom come 玩落太寫實
今晚買Medieval Dynasty試下先
有冇d驚好似armored core咁?
MD係第三身KC同埋無配音,想跟劇情說要睇小說咁睇,好睇口味啱唔啱
疏我唔知幾年前玩過 CB都係好耐無玩
買左
8方旅人
Death Stranding
Hades
Planet Coaster
Hollow Knight
raft
Cult of the lamb
The longing<--見人介紹幾得意既小品
spellcaster university<--都係見人介紹幾得意既小品

數下數下好似淨係買左好少野...
有睇
但無諗過隻狼條血Bar真係裝飾黎
大部分係
但嗟怨之鬼 火牛個啲 我都係慢慢磨血磨死佢

買咗隻game佢話咩代處理
買完冇得玩要等係咩料
求turn-based combat 類game 同好 拋三舊磚
Fight in tight space (deck + turn based combat + Roguelite 當係slay the spire 但武術版) 節奏爽快
Battle Brothers (探索 + sandbox + turn based combat) 組一隊傭兵團係有獸人亡靈同貴族戰爭既世界生存落去 適合育成撚
Othercide 以遊戲性黎講差過上邊兩隻 但美術好好J
P.S. 可以唔洗推TROUBLESHOOTER 玩左3次都唔岩feel
KCD 捱過前期其實就OK 真係有需要考慮下裝少少MOD 都無拘
係隻劇情穩紮有代入感既好game
反而MD 唔似RPG 似Valheim類 真係要睇有冇緣份
Kingdom Come 洗唔洗買埋DLC? 定係買本體就夠?
特賣期間可能要等下
尤其係如果你係用信用卡直接買
最好先入錢落STEAM錢包買
Daemon X Machina
有冇人部steam deck一開機 屋企個Wi-Fi會斷一斷
我玩咗好幾年嘅Tales of Maj'Eyal
唔知啱唔啱你口味 roguelike回合制
我反而拎完出街返到屋企之後就會登出左steam ac
想問下隻蜘蛛俠大概可以玩幾耐?
想捱到出harry potter
平時有儲GAME就唔會有哩個問題
Death Stranding 唔係epic有送咩
不過中資
淨係夠膽買甜GAME 大作 DOA

驚比人見到 GAME LIST 有太多甜GAME
分類下咪OK 囉
發現左隻GAME My Friend Pedro
類似ROCKMAN 可以雙槍 同時射左射右
我諗佢應該指俾啲steam friends睇到
不過驚閪,玩甜驚咪玩甜驚
係呀,反而啲小品獨立作品係 SteamDeck 上面玩 fit 晒,聲畫一流你講果隻都係我個輕鬆玩既 list 入面
有乜所謂,照買照玩 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞