Steam儲Game唔玩 #29 一年一度聖誕冬特

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
咁洗唔洗買ultimate ver?
姐係留返下年買?
唔洗啦 普通版夠
唔急可以等GOTY版
收到
我自己睇啲簡介都見好似最經典係2
有Leon
Sorry 唔計4
睇錯原來冇減價
請問呢幾隻game抵唔抵買?
本身考慮緊買switch 還是Steam版,
因為下個月出發去東京掃二手Game….
可以玩下portal 1/2 L4D2
half life應該要玩1先
不過我玩half life勁暈3d
有玩過係幾爽,冇ARAM3.SQUAD果D咁HARDCORE
+1,我對上一次玩電腦驚仲係2016,個時電腦太廢未玩過高畫質,就我自己體感2077畫質未到好驚艷
反而係rdr2一開個下幾觸電,隨便行下都係電影咁level
我是32吋4K全特效
抗鋸齒就好似係低 因為4K唔多需要

構圖、意境>物件細節 同埋我覺得過場、boss出場動畫好緊要
呢點W3都有 反而77嚴重退步

係咪話重製緊W1 希望唔好炒車啦
之前都想買,手痕裝咗隻狼
玩過bb, ds3,仁王都順利爆到驚
估唔到隻狼卡到咁
而家有陰影唔敢入手
隻狼係節奏驚
當魂系玩緊係卡啦
thx
太多game 可以等下
見到total war 三國減價
DL左黎玩左一粒鐘,發覺個遊戲系統都幾複雜,最尾又refund左

唉,明明係想玩D策略game,唔知係自己已經老左,定係速食文化,搞到我唔想鑽研
我係game pass玩過
一樣覺得好複雜 上網睇教學都唔識玩
想有中文
應該買2玩下先
不過隻仙劍4玩左陣好在味過2個鐘 退到
唔係好接受到佢個移動方式 買左Chrono Trigger
都係依啲岩我
有無咩策略介紹下
有冇試下隻Chrono Trigger玩唔玩到?

我 win 10,過咗開場動畫後就黑屏玩唔到
用 steam deck 玩就 stuck 咗響入角色名嗰度,restart 後過到但我未繼續試落去
down左味開
依架試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞