Steam儲Game唔玩 #29 一年一度聖誕冬特

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
巴打部機本身幾多GB
改左SSD ?
同有冇痴MON貼
好多舊GAME想玩呀
呢部機玩模擬器真係好正
點樣可以裝東京巴士?
本身訂左 64GB 行,點知等唔切就入左美水 64GB,跟手淘左條當時未升價既WD530 1TSSD,同埋淘定張良值貼,有蓋殼,supcase stand,amazon : Dockteck hub,搖桿帽,觸控貼... 另外sandisk 1T microsd 就本身係手機用開拎返出黎俾佢用... 美水一到貨就裝晒所有野又刷機又盛真係好好玩,最後先訂埋 easyskinz 同淘多個透明底殼我果部行 64GB 就俾左個 fd 買...呢部根本就係 all in one 手提機,所有野既平衡度都做得好好,軟硬件有一定既折騰度留俾玩家,玩慣 diy 既玩家會好開心,慢慢裝返晒鐘意既模擬器再慢慢獨立優化,以便携同機能同CP基本上可以KO 中低價打機notebook
用返之前redream 用開既 rom 放去 retroarch 設定轉用 flycast core 再開埋 wide screen hack 同 set 返高少少解像度..... 真係無敵靚
個 widescreen hack 可以睇得返完整既富士電視台

想問下有咩探險尋寶題材嘅game類似Tomb Raider or Uncharted
想問下有無類似騎砍既game推薦下
我覺得練射箭仲難
啲距離感好難捉摸
不過一中面就秒人
幾寫實
專業既弓箭手真係要訓練返咁上下日子
開cheatcode display 返個cursor 出嚟易玩好多
主線射兔仔玩到差啲棄驚
去到後啲完全體現到現實一寸長一寸強
劍>矛>箭>騎馬射箭
我而家心思思都想換SSD
因為想玩埋XGP
而家只玩XGP同模擬器都有排玩
最起碼 1T 先夠做,如果預算鬆動可直上 2T ,SSD 裝 steam game ,microsd 就裝模擬器咁就會好好用
我本身都係64GB
係換就換2TB架啦
SD未買 得張舊既128係到用緊
如果鐘意玩/試 模擬器 1T microsd 都係無走雞,係 rpcs3 可以順行某啲 game 既情況下,感覺部 SteamDeck 真心超值
射箭係定點節奏遊戲要數住拉弓幾多秒,支箭先瞄到中心,好似玩太鼓咁DKLM
但習慣咗之後,用箭爆頭係成隻驚最有成功感嘅一樣嘢

但狩獵兔仔真係難過打大boss細隻到乜咁又行嚟行去,成地草又難瞄,用把垃圾獵弓仲要計埋拋物線諗返起都覺得CLS
但後期著咗重甲就唔驚弓箭手,反而係啲拎長兵器最得人驚
我當當Jesus Christ be praised Henry俾個農民用草叉三擊決殺wtf
Torchlight2值
Soulstone Survivors同同類GAME比貴
你skip教學玩?
1T?
Wtf
好睇你鍾意騎砍啲咩
格鬥:Mordhau, Chivalry 2
中世紀RPG:Kingdom Come, Medieval Dynasty
中世紀戰略:Total war, CK2, CK3
指揮攻防戰:Conqueror's blade, tiger knight

騎砍舊版戰團都好多MOD玩,基本上諗到嘅genre都有齊
tiger knight唔係死咗好耐啦咩
Wish
其實啲甜 game 都幾正架 比較有驚喜係隻 Treasure of Nadia 竟然要睇攻略去玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞