Steam儲Game唔玩 #29 一年一度聖誕冬特

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
錫機之人
有冇STEAM 高手求救?
我出現呢個情況
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60599&snA=40019&tnum=1

我FD 買佐隻GAME, 邀我遠端一起玩, LOADING到一半的時候會閃退?
買咗naraka有冇人一齊玩
其實比較鐘情於舊 game ... 最近煲返 pc engine 隻叮噹, DC 果隻東京巴士案內玩左幾百次都係咁想玩落去....

你個KEYBOARD 好懷舊FEEL
好似 透明 GAMEBOY
有冇人知道咩原因?
係我問題定STEAM問題?..
如果買Deck我都應該會煲好多舊嘢
相隔30年再次喺手提機玩Super Mario Land
上年入手非常鐘意既 OG80 改快銀軸~
透明鍵帽最近換的

ching d 相影到廣告咁pro
因為佢我提返起勁煲舊 game 同開下 steam library 買左無玩過既驚
要避開啲反光又想睇到畫面清楚啲... 已經盡量簡單咁影
啲擺位角度
咁樣已經盡量簡單...
想睇唔簡單既影法
我都想拎相機影又測好晒光又執呢樣果樣... 不過賣晒 手機影就算
暫時今次目標Farthest Frontier
Sid Meier's Civilization VI : Platinum Edition
Oxygen Not Included Bundle

下面幾隻仲考慮緊,求意見
Torchlight II 呢隻仲10年前仲玩唔玩得過
Brotato 定 Soulstone Survivors?
V Rising 同 Core Keeper 算唔算同一類工藝生存?前者單機玩唔玩得過
Farthest Frontier 隻game未開發完,人口到500up就會開始lag
電腦唔夠勁會隨時reboot部機,因為CPU過熱
如果人口只係keep 300左右都可以玩住先
真係好似 game 名咁.. 玩落去會俾佢搞到

Oxygen Not Included間嘢俾騰訊買起咗喇
抄下list先
岩岩出我都見有人講呢個問題,以為已經FIX左添
好彩你提一提
真心咩好耐之前玩過下,仲諗住襯今次補完
又可以慳番
好彩冇買 接受唔到啲畫風
感謝巴打們推薦
襯特價買左ets2 & fh5
ets2 好正 唔知對我嚟緊呢年學46有冇幫助

由early access睇住隻game慢慢進步
玩咗年幾結果俾騰訊買咗
即刻灰晒,連DLC都買唔落手
*幾年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞