小島秀夫公佈新作Death Stranding 2

645 回覆
227 Like 30 Dislike
勁正囉,你唔識欣賞
估唔到今時今日會有console玩家撐fyk,佢個定位好明顯唔想發展同睇唔起console

一個好engine係可以救全家,養全家,睇下decima,對馬,Anvil

ubi直頭用anvil出驚密到印銀紙咁

而且當時unreal都唔係勁,而且分成拆帳konami又唔抗拒咩
仲有capcom個RE engine
正到不得了
建議淨玩主線,支線送貨任獎勵少冇故事,執嘢都冇用,後期唔會缺資源。
你get錯
佢個意思就係你用steam評價做指標已經係錯
因為唔係首發平台,小眾niche既遊戲就係小眾會去玩去正評
fyk係共識
但係MGSV衰乜永遠冇人知
konami肯似capcom整咁多AAA Game既話
燒引擎唔係問題
如果平行世界冇反面
整完MGSV再整P.T. 再學capcom拎新引擎瘋狂炒冷飯你話幾好
唔入xgp都得,有得出就得
到做做下主線就會忍唔住做埋支線

睇下每一個人既故事
好玩
賣inde價咪當睇風景囉
AAA價真係唔撚值
都係要你送的唔送既話長老會死
係,engine掂,成間公司閪極有個譜
re一出,成間capcom生哂,大作連連,冷飯都炒得特別香口爽手

ea同se都想谷起自家engine,但真係整柒左,都照死頂過,可想而知呢樣野個價值幾大,唔係乜都unreal就可以做起間遊戲開發商
你可以入Konami 做
PS獨佔 = 垃圾, 無game玩
engine掂,成間公司閪極有個譜
Konami
我都係

個個都笑係行路, SF simulator

但就真係唔知點解玩唔停
佢唔想整console game姐
而且佢依家都唔霉
你唔係大工作室+一堆IP真係冇論自己燒錢整引擎
仲有員工學野個時間成本
巫師remake都轉返unreal了
太早有血液手榴彈真係攪到好唔平衡

後期有埋大量血袋跟身直頭不死身
間垃圾食老本唔憂做唔代表佢唔係垃圾
隻MGS zombie真係屌佢老母臭閪
fox engine果時畫面同最佳化都勁到痴線
佢是但出街搵個寫手一年一隻動作game都好丫
fox engine 整返第一集mgs 一定爆過capcom整返re 2, 3啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞