小島秀夫公佈新作Death Stranding 2

645 回覆
227 Like 30 Dislike
估係限時獨佔
未攞刀前係特登俾佢拖去打大BT賺下結晶
忽那應該係lous(bb)吧
咁DS1好大機會free
希望到時多D人試下
唔好睇咗當玩咗

DS2最好唔使等太耐
如果等埋導演版
都唔知等到幾時

玩法想佢加多D連線玩法
好似合作送貨,或者鬥快搶生意咁
依家所謂嘅連線都係放低D道具
留俾下一個人
特登放低啲貨走去俾BT捉
用黎刷水晶
等緊ps plus 免費
又可以送外賣啦
真三8
唔好講咁多懶係有道理啦,總結一句:我覺得唔好玩,所以係垃圾
乾手淨腳
估乜, SONY自己跳埋落PC市場之後 以後都係得限時獨佔架姐
有咁差咩都係輕重攻擊加魔法啫
定佢工作室個隻 ?
好似唔錯

that is very detail!

might actually buy it when it is on sale! thx
打啲大bt差啲死
然後有其他player扔啲item救咗我一命好感動
出多啲大猩猩女權地平線之類嘅遊戲

專做Woke撚主機可能殺出一條血路
我估第二集唔再送貨
唔玩送貨咁好大機會係
湊仔版MGS,陀住個仔避BT
打敵人
佢應該講Casio嗰隻?
但老實講我覺得麻麻,又唔係同game嗰隻同款
我都反fyk 但係我同意以Fyk 嘅規模做引擎係唔多著數

佢唔似CAPCOM咁可以玩爛晒個NT Framework 收錢收到手軟 開發新引擎果陣不愁衣食
先磨多個RE Engine 出黎推晒全部大作去用 咁佢要回收成本有幾難?一隻生化都夠佢穩賺

SE又係大把錢燒,佢一集FF 一個引擎都仲得 所以搞業界頂尖嘅引擎係無問題

fky有幾多作品可以賣?Winning MGS 都唔係百花齊放嘅遊戲類型
你自家作品唔多好難吸引啲同行用你
唔似CAPCOM咁咩類型遊戲都有代表作俾同行睇到個引擎有幾好
你無自家成功嘅Sample 啲人好難跟你所以賣唔出 你winning 做得掂唔通叫EA同你買黎出FIFA咩 人地自己都有Frostbite

而小島完美主義,引擎都有幾次要重寫,細公司財政壓力係會大好多
Fyk 其實無錢養唔起小島 始終有一日會反面
細廠一定留唔住一線製作人 定律黎

Ubugsoft本身就係環保閪 寫咗協議所有工作室要互相交換技術同埋遊戲一定要加入其他工作室嘅要索
所以一模多用 自然同一套引擎

屌你老母刺客有Ghost Recon鷹眼
Watchdog又同刺客同一個free running 系統

你想唔重用引擎都唔撚得啦 隻隻都換皮遊戲四不象
你咁講侮辱咗cod喎
條撚樣都唔撚係打機嘅,見到要賣game都話要蝕讓就知咩料啦,真心打機嘅人唔會理呢啲囉
呢隻見過鬼怕黑
FYK老闆用商業角度去睇
你諗下我D手遊課金,遊戲王卡
波子機已經賺唔少錢
點解我仲要浪費時間同金錢人力
去投資一個結果都唔知係邊嘅產品到

不過我睇唔過眼係嘅然洗濕個頭
可唔可以俾小島完整咁搞好隻MGSV
呢,之後你炒咗佢都得,唔使玩隔離唔俾拎獎D小家野
我都同意 起碼完咗MGSV 先和平分手會好好多
Fox Engine 亦都可以授權俾小島用返 人地唔洗借大山婆引擎 你有錢袋根本大家都帶有好處

唔洗搞到宜家咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞