小島秀夫公佈新作Death Stranding 2

645 回覆
227 Like 30 Dislike
正式轉做潛入動作
唔計最早出個隻?
個問題係冇人會知
小島燒完引擎錢再拖貨先搞到konami反面
定係konami反面先搞到整唔到MGSV
我都係FF緊佢唔決定燒引擎會唔會出得切貨唔反面
但係fox engine係果個年代真係打撚哂
konami淨左拎黎整winning完全冇用到
咁整黎做乜鳩
之前DS1玩到白金咗,我又覺得唔錯,幾好玩呀,所以2都會玩。不過Sam個樣老咗咁多嘅係淋雨淋到咁定係過咗好多年?(但個B如果係阿Luo又即係一年後左右嘅事)
隻game ps 限時獨佔左半年多d
9up 之前fc下先啦傻仔
大把人冇ps主機要玩steam

利申第一次玩小島秀夫嘅game 就係death stranding, 仲要steam買黎玩,玩完變死忠
Metal gear
咁好明顯係間公司轉營運策略
果陣好似都係課金模式開始牟取暴利
如果唔係正常ongoing嘅工作唔會無啦啦cut鳩哂
DS1 好玩喎,支持
你玩埋MGS 可能會覺得遲左接觸
睇返現實咪知
fyk幾乎全面退出console
佢政策就係咁,出力同佢發展console game顯得多餘咁囉
Snake eater
MGS4
4真係好撚癲
好似到而家都仲係得PS3玩到?
yes
講到尾點解Death Stranding一開始評價好壞參半
係因為隻game同部份玩家期望唔match
之後大眾理解咗隻game係玩送貨,調整返個期望,壞嗰面自然少咗
燒完極大筆錢之後決定放棄AAA市場
Konami big brain到仆街
當年為左佢出PS3
仲有peace walker 都勁神
第一集避bt都叫潛行啦
早排bandai都話會開條新team由0寫個自家engine出黎
明明bandai本身都用過unreal整過唔少game
都睇得出大部分廠商覺得整AAA嘅話,最好整自家engine黎整
問題在於夠唔夠人/成本去整,依家叫小島間公司自己整個engine都係冇可能做到
人形彈藥,紙箱坦克/救護車/草叢
我想可以扮壞人,阻人送貨

同埋boss戰多返少少,有返MGS級數
佢爽爽地3,4年出到新game都已經唔錯啦,年紀都唔細冇幾多隻game有得出
打轟龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞