小島秀夫公佈新作Death Stranding 2

645 回覆
227 Like 30 Dislike
本身MGS中心思想係主張反戰同反核
MGS2開始爆機方法已經唔洗殺任何人咁濟
以己度人
呢啲一定要首發先玩到。
仲記得有條河前後來回一轉已經多左設施方便的唔同,至少假online得來係有感而發。

希望會係真online啦呢次
我仲未爆ds1, 但應該要由頭玩。其實想了解個story, 但個gameplay 太慢,依家佢ds2 可能改gameplay. 我係咪應該玩返
頭幾章係慢啲, 之後你齋衝主線其實好快
MGS系列如果要攞高rank 爆機直頭係唔可以殺人
首先大家都係 荒野地區 加入高科技元素
神廟解謎 =潛行
Fox Engine 勁過部垃圾switch
大家都有得爬山
諗到再講
講真,小島去拍戲好過啦
佢d電影式過場係好睇
但我唔覺得遊戲入面要有咁多咁長時間播片
Death Stranding除咗結局之外啲cutscene都唔算密/長啦
其實最好玩既係:

諗住行捷徑結果因快得慢,隨時車又炒到無乜電,貨又淋雨到爛緊
正當心灰意冷果陣見到前邊有避雨亭/充電搭/後期直頭係Shelter
充一充電休息完再上路
果陣真心俾like 對方
小島話上PC之前已經回咗本
佢之前做K記洗突+超長開發周期姐
而家ENGINE現成
同全世界講原來佢係快得出
希望2 2023出吧

還掂又唔洗 face cap 咩source 都有晒

係驚佢藝術家性格 又拖2年
有d野 打鐵趁熱食任個勢好d
DS有咩勢可言
見到佢瓜咗之後好震撼,即刻走去探多啲屋企嘅老人家
出咁多game得隻MGS好玩
吹到係藝術家
唔係留鬚就叫藝術家既
heart man出場都幾長下,而且依個角色得背景設定,冇乜佢既劇情
其實DS1結局之後係咪已經冇咗BT同timefall雨?因為之前睇過有人留言爆機之後Sam俾雨淋親都冇老,同埋條彩虹係正常唔係反轉。加上Amalie話會將自己個beach完全隔絕,令滅世減慢。如果冇BT咁殺人都冇問題。
我估紅色衫嗰啲人係Higgs的手下/信徒(好似叫homo demons)今集令higgs返回現實世界一係報仇一係繼續令世界毀滅。假設higgs係尾段拾結他嗰個人,佢係變成了「生化人」cyborg咁成個pod裝咗落肚嘅位置?又可能係Elle Fanning (成年版Lou),目的係利用科技去開返amalie個beach?

時間上可能係第一集十幾廿年之後的事,一來科技進步咗好多, fragile有新公司Drawbridge. 我幾肯定一開場個bb 係lou.(因好多物件都有佢個名)但個pod打爛之後有個bt bb影走出來又暫時未想到。
突然間想到: 本身lou離開pod時係死咗,但係突然又捉住sam隻手。會唔會好似sam仲係bb時死咗,由Amalie在beach內救返。佢都可以咁救返lou, 因此lou都有dooms 能力。俾higgs知道咗之後就捉走lou去實現自己的滅世大計
冰島樂隊d歌
果排係咁loop!
不過玩到咁上下都真係好小會停落黎聽下歌
飛索係爽但冇左隻game既初心
4比起2又差d
2又比3差dd
3最好玩
pw都正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞