小島秀夫公佈新作Death Stranding 2

645 回覆
227 Like 30 Dislike
個起路攞咗專利
應該會加d變化落去
道具嗰個就真係好少用
其實規模黎講konami自己既體量同ip陣容一d都唔差
時值08年fox engine拍板果個時期,ps2年代,日廠都賺緊大錢,winning仲係lead住fifa,惡魔城,silent hill仲出緊,前一年仲出改篇電影有成億us票房,個勢一d都唔差,個方向係做大console的話整engine係好正路 而且果度唔少錢,又要時間,konami唔拍板點成事

然後話冇錢,其實fox engine同成個mgsv系列都肯定賺左錢架喇,因為響v出之前,已經斬左件出奶粉作GZ,果度保守估計都首動左過1m銷量,再之前2012年PW,掌機game俾佢賣左2m以上,當年黎講好撚多架喇,而且都係衍生於當前開發或者開發費好低,小島可以邊整mgsv邊出,呢d一早有哂分析,fyk唔可能因為fox engine個開發費頂唔順,相反小島唔係攪左8年先有回報俾佢,賺緊唔少錢響度,仲想點,capcom用NT出奶粉作konami又冇咩?

fyk之所以叫fyk係因為佢背棄左玩家,pw都算,gz咁斬出黎賣係一句都冇屌過,而且認真講奶粉作唔止呢兩隻,fox出黎個效果有目共睹,係有得玩既,但佢摺埋console業務唔用,其實仲鳩出左隻survive略水,話俾fox engine 搞到冇錢其實可以話係笑話一則,佢搞鳩小島果陣fox已經完成,pt開發去到尾段啦,差得幾多錢
哦 個隻
youtube有無劇情睇返,上集無爆到
我又可以玩過山車
唔綁主機根本冇人買
最記得上集個結局要睇兩個幾鍾
好似睇咗套戲咁
佢係想搞冧壇野架啦,有留意開根本會發現konami既決策係有心玩野,依家個engine唔係差喎,唔係出game賣唔出喎,亦唔係冇錢喎,就係唔想再出console game之嘛
結果D人走晒之後一個疫情ko晒咩遊戲王(實卡),波子機,連健身室同spa都死埋
割草game都有人話好玩
話好玩個啲係咪覺得Elden ring 唔好玩個啲人黎
我真係唔敢肯定佢重有能力出console喎
《 eFootball 2022 》推出數天壓倒性負評 球員面目猙獰更識「火影跑」
https://www.pcmarket.com.hk/efootball-2022-low-quaility-let-it-be-the-hall-of-shame/
其實好好玩,前人種樹後人收成

有時有d位自己好辛苦過左,都會起下橋比其他player
咩割草game
割草咪姐係日日做重複動作囉
konami都有人攬
當年佢個fox engine 係業界龍頭咁滯
ps3既mgs4直頭係巔峰之作
konami本身唔係無大ip
個engine做slient hill應該有排玩
個engine本身係個膽
佢可以base呢個膽發展好多野
mgs條線其實唔一定要做死個故事
做呢個世界觀既軍事game都可以做好多
但konmai著眼既係快錢 低成本快速收入既手遊世界
趁有其他水止癮就飛起小島
小島大師脾氣好正常
人地幫你打左幾耐江山
無mgs個series靠隻winning就晨早死九世
大家期望唔同 分手分得唔好睇
逼佢整隻5代出嚟 交唔到貨都正常
本身4代已經完左 你要玩串佢
小島又唔怕 自己咁高才華 一定有人科俾佢做
不過小島啲口味唔係個個得
佢本人勁在識用畫面講好故仔
但遊戲都要好玩先得
變咗好睇佢隔離果啲回晒塘未
打打殺殺又話都係玩嗰啲
另類玩法又話唔似玩遊戲
btw sam做乜老左咁多
啲歌一如以往好撚正
Higgs條柒頭又沖出黎柒?
條友係抄名狗黎
講嘢都唔經大腦
已經有兩隻左膠負皮咗我
越黎越似metal gear,希望有得打機械人
俄羅斯方塊好似讚緊佢喎師兄
我睇youtube 有人留言話
希望第2集係推返晒第1集d 野
即係UCA 果邊有野隱瞞Sam
係利用Sam 去對付Amelie
connect 返全世界係一個謊言
咁之後劇情就有可能越來越激
遊戲王無爆炸喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞